Real Madrid ponizio Ramosa na odlasku!

Štoper se osjeća prevarenim

Real Madrid ponizio Ramosa na odlasku!

A. Čaušević

Sergio Ramos je nakon 16 godina i osvojena 22 trofeja napustio Real Madrid. Potvrda odlaska legende stigla je danas na press-konferenciji. 

Ramos je još samo jedna u nizu legendi koji napuštaju Real u čudnim okolnostima, u prošlosti su nešto slično doživjeli Iker Casillas i Raul Gonzalez Blanco.

Sluteći po izjavama na pressici Real Madrid je prevario Ramosa s novim ugovorom jer je prihvatio ponudu koja je odjednom prestala biti validna.

"Moram reći da nije bilo finansijskih problema. Želio sam dvije godine ugovora i mir za mene i moju porodicu. Prihvatio sam ponudu za jednu godinu, ali su mi rekli da to više nije moguće, da je istekla i nisam saznao zašto", ispričao je legendarni štoper koji je zaplakao praktično čim je izašao za govornicu.

"Okolnosti su takve kakve jesu. Rekao sam da sam prihvatio ponudu na stolu, ali su mi rekli da je istekla. Ponosan sam na sve urađeno."

"Nikad mi nisu rekli da ponuda ima rok. Poštujem to, ali me iznenadilo da je ponuda istekla. Predsjedniku sam rekao sve što trebam reći. Ne želim da se fokusiram na razgovor ili završnu fazu. Florentino je učinio da ispunim snove i želim da tako ostane", završio je Ramos.

Za Real je odigrao 671 utakmicu, a kao stoper je uspio postići čak 101 pogodak. Osvojio je četiri Lige prvaka, pet titula La Lige, četiri Svjetska klupska prvenstva, dva Kupa Kralja, četiri Superkupa Španije i tri superkupa Evrope.

Osvrnuo se i na špekulacije da bi mogao da pređe u redove ljutog rivala sa Camp Noua i bio je više nego jasan po tom pitanju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nemoguće je videti Ramosa u dresu Barselone, to je odlučno ne!"

U trci za njegov potpis prednjače PSG, Mancheser City, Manchester United te Chelsea, a dres koje ekipe će nositi u narednoj sezoni uskoro ćemo saznati. Karijeru je počeo u Sevilli.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Ceko si bolju ponudu i razvlacio godinu sa potpisom i kaad nije bilo ponuda onda si mislio potpisati e pa Real nije klub koji se drzi ko rezervna opcija.
13 1
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Najjaci stoper na svijetu
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi