Više nema prepreka: Spremna ponuda koju Jose Mourinho nikada ranije u životu nije dobio!

Bomba iz Saudijske Arabije

Više nema prepreka: Spremna ponuda koju Jose Mourinho nikada ranije u životu nije dobio!

Endin Čaušević

Francuski stručnjak Rudy Garcia više nije trener Al Nassra i sada se čeka samo zvanična potvrda ovog kluba da je on dobio otkaz. S Al Nassrom se već povezuje nekoliko trenerskih imena, ali jasno je koga bogati vlasnici kluba iz Saudijske Arabije žele za novog trenera.

Garcia je Al Nassr preuzeo prošlog ljeta, ali je neočekivano dobio otkaz nakon svega 26 utakmica. Zvanična potvrda od kluba se još uvijek čeka, no sve je jasnije da ovaj Francuz više nije trener Al Nassra.

Ugledna Marca je prva objavila da je Garcia dobio otkaz zbog loših rezultata, ali također i da atmosfera u svlačionici ovog kluba nije baš najbolja što je na kraju i dovelo do takve odluke.

Navodno, Garcia nije bio u najboljim odnosima s pojedinim igračima i najvećim zvijezdama zbog čega je i dobio otkaz. Špekuliše se da mu je presudio Cristiano Ronaldo jer od prvog dana oni nisu imali baš najbolji odnos.

Već sada se s bogatim klubom iz Saudijske Arabije povezuje nekoliko trenerskih imena, ali stižu informacije koje bi mogle uzdrmati fudbalski svijet.

Madridski AS objavio je da je Jose Mourinho glavna želja čelnika Al Nassra i da će oni uraditi sve da portugalskog stručnjaka dovedu na klupu ovog kluba.

Oglasi

Već smo vidjeli da im novac nije uopšte problem i spremni su da Mourinha učine daleko najplaćenijim trenerom svih vremena samo kako bi on prihvatio ponudu i došao da vodi ekipu Al Nassra.

Mourinho je trenutno na klupi Rome s kojom ima ugovor na još godinu dana, ali neće biti iznenađenje ukoliko odlučio raskinuti saradnju i prihvatiti ponudu iz Saudijske Arabije.

To bi bilo drugi put da Mourinho i Ronaldo sarađuju jer su zajedno bili i u Real Madridu prije desetak godina, ali to nije bio baš najslavniji period kraljevskog kluba.

No, čelnike Al Nassra to ne zanima previše i Mourinho je bez dileme glavna želja kluba za preuzimanje trenerske klupe. Očekuje se da uskoro uspostave kontakte s njim i daju mu ponudu koju će teško odbiti.

Ipak, pitanje je da li je Mourinho spreman da napušta elitni rang fudbala i ide u Saudijsku Arabiju jer u Romi radi poprilično dobar posao. Ipak, kada vam neko ponudi silne milione već smo vidjeli da je nakon toga zaista sve moguće.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi