Cassano ponovo prozvao Mourinha, i ovaj put veoma bolno: "Nikada nećeš biti ni dio..."

Nastavlja se 'rat' i nema mu kraja

Cassano ponovo prozvao Mourinha, i ovaj put veoma bolno: "Nikada nećeš biti ni dio..."

Samir Mlaćo
Nastavlja se verbalni okršaj bivšeg italijanskog napadača Antonija Cassana i portugalskog trenera Josea Mourinha.

Prvi je raspravu otvorio Cassano, koji je na Twituchu napao Mourinha. Nazvao ga je glumcem u nulom, rekao da ga "briga za nogometom", a Jose je ubzro odgovrio bivšem napadaču timova kao što su Inter, Real Madrid ili Roma.

"Svako je slobodan imati svoje preferencije i iznositi kritike. Ali kad je riječ o ljudima poput Antonija, oni su drugačiji. On uživa, a drugi rade ozbiljno. Kritiziranje Rome i Mourinha mu je zabava", rekao je portugalski stručnjak, koji je potom nastavio:

"Cassano je igrao za Romu, Inter i Real. U Madridu ga pamte po jakni, s Romom je osvojio superkup a da nije igrao, a za Inter nije osvojio ni kup Lombardije. Vi znate što sam ja osvojio s Interom, Real Madridom i Romom. On ima problem sa mnom, ja s njim nemam. Reći ću mu samo jedno: Pazi, Antonio, ti imaš 40, a ja 60 godina. Ponekad dođu nekakvi Marko Livaje i onda je teško."

Radilo se zapravo navodnom u sukobu Casana i Livaje koji se desio na jednom treningu Intera, a sada je Casano gostovao u emsiji Bobo TV na Twichu i žestoko odgovorio.

"Nikada nisam govorio loše o Mourinhu. Ne osuđujem ga na ličnoj razini, ali nastavit ću ga kritikovati kao sportskog radnika u nogometu. Zna i on gdje može nabiti sve te svoje trofeje, a shvatili ste i vi vjerovatno“, rekao je Casano uz osmijeh pa dodao.

Oglasi

"Mourinho, nikada nećeš biti ni dio Guardiolinog nožnog palca. On je fenomenalan trener, ti si nukla. Nikada nisu poštovao igrače, samo si ih vrijeđao. Uči od Spalletija ili De Zerbija kako se igra spektakularan nogomet. Kao trener, ti si nula. Novinari u Italiji te se boje, ne smiju ništa pitati. Samo se ulizuju“, kazao je Casano.

Odgovorio je i na riječi Mourinha da Cassana pamte samo po jakni u Madridu.

"Pamte li me samo po jakni? Imao sam i dva ručna sata, četiri prstena, a zbog toga što sam bio debeo sa 23 godine, zvali su me “Gordito“. Bio sam fenomen“.

Kada je u pitanju navodni sukob sa Livajom, kazao je da se u 18 godina karijere nikada nije fizički sukobio sa nekim igračem. Ističe da se svađao sa predsjednicima, igračima, ekonomima, jednom čak i gađao trenera sa televizorom, ali nikada se kaže nije fizički sukobio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Portugalac ga je također prozvao da je nogometaš koji nije znao za trofeje.

“Zašto sam umjesto Juventusa izabrao Romu? Zbog nogometa, ljubavi, strasti i zabave. Da sam htio samo pobjede išao bih u Juve. Mene baš briga za trofeje, uvijek sam igrao da bi igrači bili zadovoljni“, dodao je Cassano.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi