Mourinho izgubio živce, pa igračima uveo neviđene zabrane, samo jednog je sinoć pohvalio

Nakon poraza u Pragu

Mourinho izgubio živce, pa igračima uveo neviđene zabrane, samo jednog je sinoć pohvalio

E. Škorić

Rezultati Rome u posljednje vrijeme i nisu baš dobri. Nedavno su izgubili od Intera, uspjeli teškom mukom dobiti Lecce na Olimpicu iako su do 90. mintue gubili 1:0, a sada su u Pragu poraženi od Slavije u meču Evropske lige.

Poraz od češkog velikana iznervirao je trenera Rome Josea Mourinha. Odlučio je da njegovi igrači nakon ove utakmice neće razgovarati s medijima.

"Ne želim previše da govorim, to je moja odluka. Sve nam je nedostajalo večeras i rezultat je potpuno zaslužen, kako za njih, tako i za nas u negativnom smislu", rekao je Mourinho nakon 2:0 poraza od Slavije.

"Ništa mi se nije svidjelo. Obično ne pričam žestoko u svlačionici, ali ovoga puta jesam. Ono što smo rekli jedno drugom ostaje između nas", dodao je Portugalac.

"Mnogi igrači nisu imali pravi stav i to je ključ poraza. Reakcija nakon prvog gola je bila dobra, ali kompletna predstava je bila užasna. Ne želim da koristim alibi jer smo igrali previše loše da bih našao bilo kakav alibi", priznao je Jose.

Oglasi

Mourinho je nakon ovog meča pohvalio samo jednog igrača, mladog Edoarda Bovea.

"Kada je najbolji igrač 21-godišnjak koji nije bio u prvom timu prije dvije godine, ne možete dobiti meč. Jedini koji nije zaslužio poraz je Bove. Svi ostali, uključujući i mene, zaslužili su da izgube", rekao je ogorčeno Portugalac.

Situacija za AS Romu više nije tako dobra, ali i dalje su u dobroj poziciji

Poraz od Slavije zakomplikovao je situaciju za Rimljane. To je zato što su izgubili vodstvo na tabeli od Čeha (bilans direktnih okršaja je 2:2, redoslijed je određen balansom golova).

Ovo je važno jer će pobjednici grupa direktno u 1/8 finala, dok će drugoplasirani u 1/16 finala igrati protiv trećeplasiranih ekipa iz grupa Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Roma je u Seriji A sedma sa 17 bodova, a u nedjelju je čeka paklen rimski derbi na Olimpicu protiv Lazija, pa je očito da su se igrači Rome spremali za taj duel, zbog čega je Jose sinoć htio da odmori neke bitne igrače.

Vučica u grupi G Evropske lige ima devet bodova, koliko i Slavia Prag, a u narednom kolu igra protiv Servettea u Švicarskoj, dok će u posljednjem kolu ugostiti Sheriff na Olimpicu. Izvjesno je da će Roma proći, samo je pitanje sa koje pozicije ide dalje.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti