Ogroman šamar za Liverpool u Francuskoj, ali to je ništa s onim što se desilo Romi u Pragu

Dosta uzbuđenja u Evropskoj ligi

Ogroman šamar za Liverpool u Francuskoj, ali to je ništa s onim što se desilo Romi u Pragu

E. Čaušević

Fudbaleri Liverpoola večeras su razočarali svoje navijače jer su neočekivano poraženi na gostovanju kod Toulousea sa 3:2 u meču 4. kola grupne faze Evropske lige, ali to nije bila jedina senzacija večeras zbog onoga što smo vidjeli u Pragu.

Liverpool je u prvom okršaju ovih timova koji se nedavno igrao na Anfieldu deklasirao Toulouse sa 5:1 i očekivalo se da će Redsi večeras ponovo da dođu do tri boda, no to se nije desilo.

Igrači Toulousea bili su raspoloženi da se osvete Liverpoolu za težak poraz koji su doživjeli nedavno, te su odigrali jednu od najboljih utakmica ove sezone i zasluženo su uspjeli da dođu do tri boda.

Domaći su do prednosti stigli u 36. minuti kada je kapitulirala odbrana Liverpoola nakon što je Donnum zabio pogodak za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Jurgen Klopp je na poluvremenu napravio trostruku izmjenu, te je na teren poslao Salaha, Alexandera-Arnolda i Szoboszlaija, ali mu to nije donijelo prevagu kojoj se nadao.

Toulouse je do drugog gola stigao u 58. minuti, a ovaj put mrežu gostiju iz Engleske zatresao je Dallinga.

Oglasi

Liverpool je upio da se vrati u meč u 74. minuti autogolom Casseresa, ali samo dva minuta kasnije na semaforu je bilo 3:1 jer je Magri uspio zabiti pogodak.

Do kraja utakmice Liverpool je uspio tek da ublaži ovaj poraz kada je u 89. minuti Diogo Jota postavio konačnih 3:2.

Poraz Liverpoola pokvario je inače sjajnu noć za ovaj tim jer su pred početak utakmice saznali da je otac Luisa Diaza konačno pušten na slobodu. No, to nije dalo dodatni vjetar u leđa kao što se očekivalo.

U istoj grupi igrali su LASK i Royale Union SG, a LASK je slavio sa 3:0. Liverpool je ostao prvi s devet bodova, Toulouse je drugi sa sedam, a slijede Royale Union SG s četiri, te LASK s tri boda.

Poraz Liverpoola nije bilo jedino iznenađenje večeras jer je i Slavia u Pragu napravila sjajan rezultat pobjedom protiv Rome.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Slavia se osvetila Romi za poraz u prvom okršaju u Rimu, te je večeras na svom terenu pobijedila sa 2:0. Domaći su poveli golom Jurecke u 50. minuti, dok je konačnih 2:0 postavio Masopust.

U ovoj grupi igrali su Servette i Sheriff, a taj meč završen je rezultatom 2:1 za domaći tim. Slavia je prva na tabeli sa devet bodova koliko ima i drugoplasirana Roma. Servette je treći sa četiri, dok je Sheriff posljednji s jednim bodom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1680493208
Gdje su navijaci luzerpa sto su srali o Mancesteru sinoc???? Nesto ih ne vidim sta se desava pala konekcija garant….u rupe pacovii!!!!
2 0
Ade1
Looserpolovccccciiiiiiiiiii gdje ste, nesto ste se usutili, hahahaha joooj puni ove lossere, neznam je li sad bilo do loseg terena ili možda do loseg vremena hehehehehehehe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi