Pep ne vjeruje šta je Mourinho sinoć izjavio: "Pa nisam ja Guardiola..."

Nakon kiksa u Švicarskoj

Pep ne vjeruje šta je Mourinho sinoć izjavio: "Pa nisam ja Guardiola..."

E. Škorić

Roma je sinoć gostovala u Švicarskoj gdje je remizirala sa Servetteom (1:1) u petom kolu grupne faze Evropske lige. Nakon utakmice, Jose Mourinho je imao svoj uobičajen šou, a pritom se dotakao i svog trenerskog rivala Pepa Guardiole.

Po izjavama Josea Mourinha, jasno je da nije zadovoljan i da je namjeravao doći do sva tri boda u duelu u kojem je njegov tim favorit, a ovako je situacija komplikovana po pitanju prvog mjesta u grupi.

Vodili su Rimljani od 21. minute kada je pogodio Romelu Lukaku, a izjednačio je Chris Bedia u 50. minuti na asistenciju bh. reprezentativca Miroslava Stevanovića.

Jose Mourinho bio je jako razočaran ovim rezultatom i imao je dosta kritika prema svojim igračima tokom intervjua nakon utakmice za Sky Sport Italia.

"Bitne su bile propuštene prilike, ali nije mi se svidio početak drugog poluvremena, što se često događa. Uvijek pokušavam stimulirati igrače tokom poluvremena. Logično je da ekipa koja gubi 1:0 na domaćem terenu i koja će napadati na gol iza kojeg su njeni navijači želi izjednačiti. Igrali smo površno", kazao je Mourinho.

Oglasi

Portugalac nije spominjao konkretno igrače koji su mu bili loši. Rekao je da ih je bilo nekoliko, uključujući i neke zamjene. Što je još gore, vjeruje da se ovaj problem ponavlja.

"Ovo je dramatično, ne razumijem to. Imam 150 utakmica u Ligi prvaka, koja je "važnija" od ovog takmičenja, ali moja motivacija za te utakmice je jako velika. A ljudi koji nemaju veliku historiju u evropskim mečevima igraju na površan način", dodao je.

Još jedan problem za Romu je što nekoliko odbrambenih igrača ne može igrati zbog povreda. Zbog toga Mourinho mora koristiti neuobičajena rješenja, u utakmici protiv Servettea u odbrani je igrao nominalni veznjak Bryan Cristante (napravio je veliku pogrešku kod gola kada je krivo izračunao putanju leta lopte i nije očistio centaršut) .

"Nažalost, samo je jedan Cristante. Da imam tri ili četiri, svi bi igrali. On je veliki primjer za druge", rekao je Portugalac.

Prema 60-godišnjaku, oni igrači koji se manje trude i dalje se mogu osjećati sigurnima jer "neće platiti" za pogreške. Istaknuo je koji si trener jedini može dopustiti takve manevre.

"Ja nisam Guardiola. On je jedini koji si može priuštiti da igrače "plaća". Ne zadovoljava se jednim, "doviđenja" i dođe drugi. Nemamo mogućnosti za to. Mogu samo pokušati izvući najbolje iz ove

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

rekao je. Na taj je način Portugalac zadao udarac bivšem rivalu koji u Manchester Cityju ima vrlo ugodne uslove za rad, uključujući i gotovo neograničen transfer budžet.

Guardiola je naučio na lagodan život kao trener, radio je prethodno u Bayernu i Barceloni i uglavnom trošio koliko je želio, ali Mourinho često nije bio u tim situacijama, a naročito si to ne može priuštiti vodeći Romu.mour

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
A joj legenda Mourinho i pep i njegovi milioneri
1 0
Aspirator
Pep mu zivi "rent free" u glavi hahhaa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi