Morinha su pitali šta je sa Smallingom, njegov odgovor je pravi hit
FOTO - EPA

Smalling još uvijek van terena

Morinha su pitali šta je sa Smallingom, njegov odgovor je pravi hit

A. Beganović

Chris Smalling je zbog povrede Ahilove tetive van terena tri mjeseca. Posljednju utakmicu je odigrao 1. septembra kada je Roma poražena od Milana. Kada će na teren nije jasno, a o tome je govorio i Jose Mourinho, trener Rome.

Engleski defanzivni fudbaler Rome, Chris Smalling, već nekoliko mjeseci je van terena zbog povrede.

Posljednju utakmicu za Romu je Smalling odigrao 1. septembra kada je Roma na svom terenu pretrpjela poraz u duelu sa Milanom (1:2).

Povrijedio je tada Ahilovu tetivu, ali službeno od strane kluba nikada nije objašnjen proces njegovog oporavka. Navodno je odbrambeni fudbaler odbio klasične medicinske terapije i odlučio je da povredu pokuša zaliječiti alternativnim metodama.

Otputovao je u London gdje je boravio određeno vrijeme radeći na oporavku od povrede i činilo se tada da stvari idu svojim tokom, te da će uskoro biti spreman za igru.

Oglasi

Smalling i Dybala proslavljaju pogodak

Međutim, od 1. septembra Smalling nije bio u ekipi, a Jose Mourinho je u svom stilu odgovorio na pitanje šta sezapravo dešava sa Smallingom.

"Ne zna ni pada li vani kiša ili puše, uvijek je u ambulanti", rekao je Mourinho, koji je nakon njegove povrede prisiljen igrati sa tri ista stopera - Mancinijem, Ndickom i Llorenteom.

Smallingov oporavak sporo teče zbog arapskih dolara?

A, šta se zapravo dešava? Kruže glasine da iza Smallingovog sporog oporavka stoji nezadovoljstvo i želja da čim prije ode u Saudijsku Arabiju iz koje navodno imao ponudu na svom stolu.

Naravno, radi se samo o glasinama, no one su sve jače, a talijanski mediji javljaju da su u Romi sve više skloni opciji da ga prodaju i pored toga što je prije par mjeseci potpisao novi dvogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno su ga spremni pustiti za 10 miliona eura, ali u tom slučaju će morati krenuti u potragu za njegovim nasljednikom.

Prva opcija rinskog kluba je Dier iz Tottenhama, dok se ozbiljno razmišlja i o Pablu Mariju iz Monce. U svakom slučaju, u Rimu nikada nije dosadno, a s obzirom da o Smallingovom odlasku sve više pišu talijanski mediji, izvjesno je da će do njega i doći.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi