Messi: "Guardiola je nanio puno štete fudbalu"

Mnogi su ga pokušavali kopirati

Messi: "Guardiola je nanio puno štete fudbalu"

E. Škorić

Argentinski fudbalski genijalac Lionel Messi tvrdi da je njegov bivši trener Pep Guardiola nanio "mnogu štetu" fudbalu. Napadač Inter Miamija pojasnio je to u jednom intervjuu.

Messi i Pep su radili zajedno od 2008. do 2012. godine, osvojivši tri titule u La Ligi i dvije titule Lige prvaka sa katalonskim klubom. Bila su to zlatna vremena i svjetskog fudbala i Barcelone koja je po mnogima igrala najljepši fudbal u historiji ovog sporta.

Jasno je da Guardiola ima veliki uticaj na Messijevu karijeru posebno i savremeni fudbal uopšte. Njegov uspjeh je naveo mnoge trenere da slijede metode ovog stratega. Međutim, vrlo je malo ljudi uspješnih kao Pep.

Nakon što je napustio Barcu, Pep je ipak osvojio niz titula sa Bayernom, a posebno u ovom trenutku sa Manchester Cityjem. On je pomogao timu da osvoji historijsku tripletu prošle sezone i još uvijek igra jako dobro ove sezone.

U intervjuu za Movistar Plus, Messi je rekao: "Guardiola je nanio mnogo štete fudbalu. Svi misle da će biti lako uspjeti ako kopiraju njegov stil. Ali, naravno, to nije slučaj", govori Argentinac.

Oglasi

Na pitanje da li je Guardiola najbolji trener ikada, Messi je priznao: „Nema sumnje da je Guardiola veoma poseban. Pogotovo način na koji gleda svaku utakmicu, pripreme za meč i način na koji razmjenjuje taktiku sa nama".

U međuvremenu, iako više ne trenira Messija, Guardiola i dalje vjeruje da je najveći igrač kojeg je ikada trenirao. Na pitanje o Zlatnoj lopti ranije ove godine, Guardiola je odgovorio: "Uvijek kažem da Zlatna lopta mora imati dva dijela - jedan za Messija i jedan za sve ostale."

Guardiolinom igraču "ukradena" Zlatna lopta

Interesantno da je Zlatna lopta za prošlu sezonu izmakla iz ruku upravo napadaču Pepovog Cityja Erlingu Haalandu, koji je imao brutalnu statistiku i čak 56 golova u svim takmičenjima, ali je nagrada pripala bivšoj zvijezdi Barce i PSG-a, ponajviše iz razloga što je odveo Argentinu do treće titule svjetskog prvaka.

Messi i Guardiola sada su na različitim kontinentima. Pep uspješno vodi City s kojim želi da odbrani trofeje Lige prvaka, FA kupa i Premier lige, a Argentinac u MLS-u briljira, iako je izostao plasman u play-off, pa će do februara čarobnjak iz Rosarija mirovati, ali do tada će odigrati nekoliko mečeva sa Argentinom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inter Miami je zahvaljujući Messiju nedavno osvojio prvi trofej u historiji kluba, a sada je želja da se u dogledno vrijeme osvoji naslov MLS prvaka. Bit će to zaista dobar izazov i veliki poduhvat, a Messi za saigrače ima bivše kolege i prijatelje Busquetsa i Albu, s tim da se očekuju dolasci još nekih zvijezda poput Luisa Suareza ili Ivana Rakitića, takođe bivših članova Barce.

I Luka Modrić se povezuje sa Inter Miamijem, pa nije isključeno da veteran Real Madrida na zalasku karijere potpiše bogati ugovor sa ekipom na čijem čelu je slavni David Beckham kao jedan od vlasnika franšize.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Ne mogu svi potrošiti 5 mlrd na igrače jedino to on zna
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi