Legendarni fudbaler se jedva javio iz bolničkog kreveta: Opisao je užas koji je prošao

Imao je i zanimljiv put nakon okončanja karijere

Legendarni fudbaler se jedva javio iz bolničkog kreveta: Opisao je užas koji je prošao

H. Zilić

Loše vijesti stižu iz Italije na početku mjeseca decembra. Velike zdravstvene probleme ima legendarni fudbaler Rome i Napolija, Roberto Scarnecchia (65).

U nedjelju 3. decembra doživio je infarkt u Milanu i brzo je prevežen u bolnicu. Doktori su reagovali na vrijeme i spriječili ono najgore.

Scarnecchia se lagano oporavlja, a putem Instagrama se javio iz bolničkog kreveta i opisao tu užasnu nedjelju.

"Doživio sam infarkt u nedjelju dok sam prelazio pored milanske katedrale. Parkirao sam auto da odem do hotela i osjetio sam veliku bol u grudima. Sjeo sam na stepenice i mislio sam da je gotovo", rekao je Scarnecchia i nastavio:

"Prošao je jedan par pored mene, vidjeli su da nisam dobro i odmah su pritekli u pomoć, nazvali su hitnu koja je brzo došla."

Oglasi

Nije prvi put da je osjećao iste tegobe, priznao je legendarni fudbaler.

"Nije prvi put da mi se slično desilo, ali sada vjerovatno zbog malog umora i stresa koji se može dogoditi bilo kome. Nakon intervencije hitne i doktora, recimo da je u redu", rekao je Scarnecchia i dodao za kraj:

"Nikad nisam gubio svijest, uvijek sam bio budan, nisam povraćao, nisam imao simptome klasičnog srčanog udara s bolovima u leđima i bubrezima."

Od fudbalera do kuhara

Inače, pomenuta fudbalska legenda ima i svoju posebnu priču.

Karijeru je završio 1988. godine u niželigašu Barletti, a nakon toga nije se puno zanimao za trenerski posao i okrenuo se totalno drugom pozivu.

Oglasi

Roberto je završio školovanje i kurseve i stekao zvanje profesionalnog kuhara, tako da je nakon fudbalske kariejre radio kao kuhar u poznatim restoranima u Italiji.

Čak je u planu imao i porketanje svog kulinarskog TV showa, a također je držao mnoga predavanja o ishrani vezanoj za same fudbalere.

U fudbalskoj karijeri za Romu je skupio 105 nastupa, za Napoli je odigrao 15 utakmica, a nosio je još dres Pise, Milana i pomenute Barlette.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, omiljen je među navijačima Rome, a jedan je do rijetkih fudbalera koji odline partije nije krunisao barem jednim nastupom za reprezentaciju Italije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1615414136
Postoji li neki fudbaler na svijetu da ga vi ne smatrate nekom legendom? Svaki dan neka glupa vijest legenda ova legenda ona
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi