Klub iz snova za mlade igrače pokucao Tahiroviću na vrata, Mourinho je odmah lupio šakom o stol!

U Romi imaju jasan stav

Klub iz snova za mlade igrače pokucao Tahiroviću na vrata, Mourinho je odmah lupio šakom o stol!

A. Čaušević

Potencijalni reprezentativac BiH stasava uz jednog od najboljih trenera u historiji. Benjamin Tahirović bi uskoro mogao postati Zmaj, a iako je njegova karijera tek na početku ima priliku da uči od velikog Josea Mourinha.

Prema najavama iz Italije pauzu zbog Svjetskog prvenstva Tahirović je iskoristio na sjajan način i očekuje se da u duelu protiv Bologne bude starter.

Ovaj 19-godišnji veznjak je do sada igrao protiv Torina sredinom novembra, a u prvom meču u 2023. godini očekuje se da dobije šansu od prve minute.

Talentovani fudbaler rođen u Švedskoj itekako je porastao u očima portugalskom treneru te bi na proljeće trebao biti sastavni dio prvog tima.

Pokazuju to i dešavanja iz proteklih dana kada je na Romina vrata zakucao Sassuolo, klub iz snova za razvoj mladih igrača pošto je proteklih godina afirmisao niz sjajnih igrača koji igraju u najboljim ekipama Serije A.

Vučica je zainteresovana za Davidea Frattesija, a Sassuolo za ovog fudbalera želi između 30 i 35 miliona eura ili da su transfer uključe još neki igrači.

Oglasi

Giovanni Carnevali, direktor Sassuola je tražio Tahirović, ali su Mourinho i sporski direktor Rome Tiago Pinto odmah rekli "ne".

I takav jasan stav možda najbolje opisuje kakav status Tahirović ima u Romi i da se od njega u narednim godinama očekuju velike stvari.

Ostaje da se vidi da li će te velike stvari pokazivati i u dresu reprezentacije BiH. Nedavno se pojavila i informacija da je sjajni talenat već izabrao Zmajeve.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tahorović je rođen u Švedskoj. U skandinavskoj zemlji i nisu previše obraćali pažnju na njega, tako nije ni dobijao pozive u omladinske selekcije, ali sada kada se pojavila i opcija igranja za BiH Šveđani su počeli pokazivati intere.

Prilikom svog dolaska u Romu tada je dres Vučice nosio Edin Džeko pa bi to mogao biti jedan od ključnih razloga zašto će bi Tahirović u konačnici trebao izabrati BiH prije Švedske.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Adnanos
Tahirovica, Huseinbasica (Koln), Hamulica (Said) i Jasica iz Wolfsbergera treba zvati pod hitno jer su svi mladi i obecavaju za buducnost a na tim pozicijama vec skripi a za koju godinu ce skripiti jos vise.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi