Nije tajna da Real želi Daviesa, ali Bayern je sada zatražio zvijezdu Madriđana u Minhenu!
Bayern u svojim redovima želi vidjeti Brahima Diaza iz Real Madrida.

Žele Diaza

Nije tajna da Real želi Daviesa, ali Bayern je sada zatražio zvijezdu Madriđana u Minhenu!

Eldar Ganibegović

Lijevi bek je pozicija koju Real Madrid želi da pojača. Izbor je pao na Daviesa iz Bayerna, no sada su Bavarci zatražili jednog igrača Real Madrida.

Dok ide ka osvajanju španske Primere, ali i Lige prvaka gdje je na pragu plasmana u četvrtfinale, u Real Madridu se već razmišlja o slaganju ekipe za narednu sezonu.

Kylian Mbappe je već dogovoren kao najveće pojačanje, ali daleko od toga da će biti jedini novajlija na Bernabeuu naredne sezone.

Alphonso Davies u Real Madrid, a u Bayern?

Real Madrid je krenuo po Alphonsa Daviesa. Bayern je svjestan da će ga teško zadržati i već priprema plan šta nakon Kanađanina.

Već sedmicama reprezentativac Kanade odbija ponude Bayerna da produži ugovor. Izvjesno je da će na ljeto otići, te bi novi klub trebao biti Real Madrid.

Ugovor mu ističe 2025. godine i u Realu se nadaju da to mogu iskoristiti da ovog ljeta Daviesa potpišu za ne baš veliki iznos, jer teško da će Bayern čekati naredno ljeto s njim, pa ga pustiti besplatno.

Oglasi

Sada postoji nova stvar u svemu. Naime, u Bayernu su "nanišanili" jednog igrača Real Madrida i rado bi ga uključili u razmjenu, dok bi Davies otišao u suprotnom pravcu.

Španski mediji prenose kako Bayern u svojim redovima želi vidjeti Brahima Diaza koji je na 30 nastupa ove sezone postigao osam golova i podijelio tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ostaje da se vidi kakav će stav imati čelnici Real Madrida po ovom pitanju. Jasno je da je Brahim Diaz zaslužio ostajanje u Real Madridu, no, da li im je preći od eventualnog dolaska Daviesa?

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi