Modriću dosta čekanja! Ni ljubav prema Realu, ni saudijski novac, već drugi kraj svijeta i glamur?
Foto: Davor Javorovic/Pixsell

Odlazak je sve bliže

Modriću dosta čekanja! Ni ljubav prema Realu, ni saudijski novac, već drugi kraj svijeta i glamur?

Admin Čaušević

Informacije o budućnosti Luke Modrića se pojavaljuju iz dana u dan. Međutim, jedno je sigurno. Pozicija Reala je čvrsta i direktne ponude za nastavak desetogodišnje romanse i dalje nema. 

Modrić je sjajnim golom protiv Seville pokazao da još uvijek nije za staro gvožđe, a nakon te utakmice Florentino Perez je odlučio prebaciti loptu na Hrvata te da on sam donese odluku.

Kao što je poznato osvajaču Zlatne lopte ugovor s Realom ističe na kraju sezone i sve upućuje na to da će iskusni veznjak otići pošto je njegova "desetka" već obećana Kylianu Mbappeu.

Već dugi niz mjeseci Modrić je postao saudijska tiha patnja, Saudijci bi ga vrlo rado doveli u svoje redove, ali prema informacijama The Athletica od toga neće biti ništa.

Navodno Modrića uopšte ne privlači tamošnje prvenstvo i silni novac koji mu nude. Al Ahli, Al Hilal i Al Nassr su mu obećali kule i gradove, ali to 38-godišnjaka toliko i ne zanima.

Dalje se navodi da je Modrić daleko više zainteresovan za odlazak preko bare, tačnije u američki MLS gdje ga odavno želi Inter Miami Davida Beckhama.

Oglasi

Međutim, posljednja informacija govori da bi dugogodišnji kapiten Vatrenih mogao završiti na dalekom Zapadu, tačnije u Los Angelesu pošto ga želi LA Galaxy.

Radi se definitivno o najglamuroznijem klubu u SAD-u za kojeg su u prošlosti između ostalih igrati David Beckham, Zlatan Ibrahimović i Steven Gerrard. Možda i to nešto govori.

Modrić je definitivno u rangu nabrojanih igrača, barem kada je u pitanju igrački kvalitet i eventualni potpis Hrvata bi za LA Galaxy predstavljao veliku stvar.

Ove sezone iako mu je obećano suprotno Modrić ima epizodnu ulogu u Realu te uglavnom priliku dobija sa klupe, posebno se to odnosi na najvažnije mečeve i to protiv direktnih konkurenata.

Nagađa se da je Modrićev plan igrati još dvije godine, a nedavno je dobio i poziv iz Dinama da se vrati na Maksimir, međutim ta opcija se čini najmanje realnom.

Inače, naredno Svjetsko prvenstvo će se održati upravo na tlu Sjeverne Amerike pa možda i iz tog razloga Modrić izabere LA Galaxy jer sve do kad igra fudbal namjerava igrati i za Hrvatsku.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Kako sam i prognozirao: jedan članak ujutro, jedan popodne i čekamo još večernji članak o Luki.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi