Veliko ime zamijenilo Mourinha na klupi Rome, Posebni otišao kao pravi rimski car
Kraj saradnje Posebnog i Vučice (AP Photo/Gregorio Borgia)

Oproštaj uz jednu rečenicu

Veliko ime zamijenilo Mourinha na klupi Rome, Posebni otišao kao pravi rimski car

M. Šljivak

Jose Mourinho od danas više nije trener Rome. Nakon niza loših rezultata legendarni Portugalac je dobio otkaz, a rukovodstvo kluba je umjesto njega angažovalo klupsku legendu Danielea De Rossija.

Legendarni Jose Mourinho napustio je klupu Rome nakon dvije i po godine. Čuveni Portugalac dobio je otkaz nakon serije loših rezultata kluba.

Rukovodstvo rimskog tima već je našlo njegovu zamjenu. Na klupu Vučice sjest će klupska ikona Daniele De Rossi, kojem će ovo biti drugo trenersko iskustvo.

40-godišnji De Rossi je prethodno u sezoni 2022/2023 vodio SPAL. Nije se proslavio i u 17 odigranih utakmica je upisao tri pobjede, šest remija i osam poraza.

Ipak, rukovodstvo Rome je odlučilo da mu da šansu u voljenom timu. Ono što je sigurno je to da će imati poštovanje svlačionice i podršku navijača i vidjet ćemo hoće li uspjeti izvući rimski tim iz krize.

Oglasi

Podsjetimo, Daniele De Rossi je kao fudbaler gotovo kompletnu karijeru proveo u Romi. Od 2001. do 2019. godine je bio prvotimac, nekadašnji je kapiten, a odigrao 616 utakmica i postigao je 63 gola.

Vučica je trenutno tek na devetom mjestu Serije A s 29 osvojenih bodova, no igra izgleda izuzetno slabo i na kraju je Mourinho označen kao glavni krivac za to.

Jose Mourinho se oprostio rečenicom

Jose Mourinho je Romu napustio u svom prepoznatljivom stilu. Nije puno pričao.

Na oproštaju je objavio poruku na društvenoj mreži X. Samo je napisao: "Arrivederci Roma" uz fotografiju trofeja Konferencijske lige kojeg je osvojio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukupno je Posebni rimski tim vodio u 138 utakmica i ostvario je učinak od 68 pobjeda, 30 neriješenih utakmica i 40 poraza.

Najveći uspjeh je svakako osvajanje UEFA Konferencijske lige u sezoni 2021/2022, te finale Evropske lige godinu dana kasnije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Donjeo im je pehar koji nisu nista osvojili za 20 godina a mozda je Mourinho i htio da ode!
1 0
Velikatrba
To je fake account
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi