Mourinhu je dan loše počeo, Roma je njegova prošlost?
Nedavno je odbacio mogućnost odlaska u Saudijsku Arabiju

Rimljani igraju veoma loše ove sezone

Mourinhu je dan loše počeo, Roma je njegova prošlost?

S. Mlaćo

Roma se sinoć nije predstavila kao ozbiljan rival za AC Milan. Milan je slavio sa 3:1 i pokazao da je u mnogo boljoj formi, a Vučica iz Rima nastavlja sezonu sa mnogo problema.

Mnoge stvari nisu po planu u Romi, a ceh bi mogao platiti portugalski stručnjak Jose Mourinho. Navijači Rome žestoko ga kritikuju, a sada otvoreno traže i njegov odlazak iz Rima.

Svjesni su da je Portugalac izgubio konce u ekipi, a još im smeta njegova ležernost u izjavama i brojnim drugim stvarima. Čini se da se Mourinho neće spasiti ovaj put, a Sportmediaset navodi da je poznat i njegov nasljednik.

To je legenda Rome Daniele De Rossi, no sve će biti jasnije u narednim danima. Stvari se u nogometu vrlo brzo mijenjaju, no teško je očekivati da će čelnici Rome i ovaj put dati podršku karizmatičnom stručnjaku.

Roma je trenutno na devetom mjestu i to je razočarenje za čelnike kluba. Nisu očekivali borbu za prvaka, ali jesu za Evropu, no i to sve dalje.

Oglasi

Zbog toga se razmišlja o pozitivnom šoku, ali pitanje i koliku odštetu će tražiti Mourinho koji ima važeći ugovor i vjerovatno sam neće pristati na prekid saradnje.

Nedavno se spominjalo da će Portugalac možda put Saudijske Arabije, no on je sve odbacio i jasno kazao da je sretan u Rimu.

De Rossi igračka legenda

Daniele de Rossi je igračka legenda Rome, ali kao trener nema mnogo iskustva. Kao igrač je upisao za Romu 616 nastupa, a bio je i italijanski reperezentativac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Karijeru kao trener započeo je u SPAL-u, no kratko je sve trajalo. Na 17 mečeva devet puta je poražen i raskinuta je saradnja. Od tada je bez trenerskog angažmana.

Na povratak u Romu sigurno neće čekati dva poziva, posebno zbog velike ljubavi prema klubu i sjajnom odnosu sa navijačima. To je ono što je i potrebno u Romi u ovom trenutku, a nikako 'sukobi' i prozivke sa Mourinhom koji su sve glasnije i glasnije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi