Turski novinar otkrio Mourinhov plan s Džekom te s kojim klubovima Dijamant pregovara

Sarajlija odlazi?

Turski novinar otkrio Mourinhov plan s Džekom te s kojim klubovima Dijamant pregovara

Admin Čaušević

Ako je vjerovati najavama iz Turske vrlo lako bi se moglo desiti da Edin Džeko od naredne sezone ne bude stanovnik Istanbula jer bi ga Jose Mourinho vrlo lako mogao pustiti da ode. 

Fenerbahce je doveo najzvučnije trenersko ime u svojoj historiji i sa nestrpljenjem se očekuje ljetni prijelazni rok na stadionu Sukru Saracoglu pošto će Mourinho sigurno željeti imati konkurentan tim.

Posljednje vijesti iz Fenerbahčea donio je novinar Arda Birben koji je jako dobro upoznat sa dešavanjima u redovima bivšeg turskog prvaka i tiču se Džeke.

Ako je vjerovati Birbenu Džeko bi mogao put Saudijske Arabije pošto pregovara sa dva tamošnja kluba, dok Mourinho već traži njegovu zamjenu.

"Dva saudijska kluba su u bliskom kontaktu s Džekom. Fenerbahče želi dovesti napadača da sa veoma dobrom završnicom, to je Mourinhova želja", naveo je Birben.

Tako bi se Dijamantu vrlo lako mogla desiti ista scena kao u Romi kada ga je Mourinho prije tri godine trenirao samo tokom pripremnog perioda.

Oglasi

Bilo je ljeto 2021. godine kada je Portugalac imenovan za trenera Vučice, a nakon odrađenih priprema Džeko je otišao u Inter. Sada se dešava ista situacija.

Džeko se već neko vrijeme povezuje sa Al Hilalom, ugovor s Fenerbahčeom mu traje još godinu, ali već nakon jedne sezone mogao bi napustiti Bosfor.

U minuloj takmičarskoj godini bio zaista fantastičan, zabio je 25 golova u svim takmičenjima, ali isto da i to nije dovoljno Mourinhu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dugogodišnji kapiten reprezentacije BiH ima 38 godina, ali još uvijek ne razmišlja o penziji pa neće biti iznenađenje ukoliko i završi u nekom od klubova iz Saudijske Arabije.

Mourinho je dao nagovijestiti tokom druženja pred meč Portugal - Hrvatska da ima namjeru zadržati Dominika Livakovića iz "balkanskog klana", a ostaje da se vidi šta će biti s ostalim igračima poput Dušana Tadića ili Radeta Krunića.

Top Komentari

Vd1990
To murinjo srbine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi