Mourinho nikad hladniji: "Ne prihvatam tvoje čestitke"

Nakon pobjede sinoć

Mourinho nikad hladniji: "Ne prihvatam tvoje čestitke"

E. Ganibegović

Roma je sinoć pobijedila u prvoj polufinalnoj utakmici Evropske lige, a trener Vučice Jose Mourinho nije previše slavio zbog toga. 

Sinoć su odigrane prve polufinalne utakmice Evropske lige, nakon kojih je najbliže finalu Roma koja je upisala pobjedu protiv Bayera iz Leverkusena.

Vučica je na Olimpicu upisala minimalnu pobjedu rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Edoardo Bove u 63. minuti na asistenciju Tammyja Abrahama.

Jasno, ništa još nije gotovo i dosta toga će se u revanšu pitati i njemački tim, a toga je itekako svjetan i trener Rome, Jose Mourinho.

Nakon sinoć odigrane utakmice portugalski stručnjak bio je vrlo hladan, te je odbio čestitke koje mu je uputio jedan od kolega novinara u miks zoni Olimpijskog stadiona u Rimu.

"Ne prihvatam vaše čestitke jer je samo poluvrijeme", rekao je, pa dodao: "Nikad ne slavim na poluvremenu i nikad ne plačem na poluvremenu kada gubim."

Oglasi

"A ja ne volim čestitati jer pobjeđujem na poluvremenu", istakao je Portugalac te još jednom pokazao da ga ne zovu bez razloga "Posebni".

Podsjetimo, revanš se igra već idući četvrtak, a Roma je tako blizu drugog evropskog finala u nizu nakon što je prošle sezone u Tirani osvojila prvo izdanje Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U drugom polufinalu sinoć je Juventus dočekao Sevillu i spasio se poraza u 97. minuti kada je za 1:1 pogodio Federico Gatti.

Odigrane su i prve polufinalne utakmice Konferencijske lige. Basel je slavio u Firenci protiv Fiorentine s 1:2, dok je West Ham u Londonu istim rezultatom bio bolji od AZ Alkmaara. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti