Mourinha je jedan igrač na početku trenerske karijere izbacio iz takta i ovo je njegov odgovor

Nije uzalud Posebni

Mourinha je jedan igrač na početku trenerske karijere izbacio iz takta i ovo je njegov odgovor

E. Škorić

Jose Mourinho danas se smatra jednim od najboljih trenera u svijetu nogometa.

Mourinho je veliki taktičar, izuzetan motivator, ali i jako karizmatična osoba koju mediji obožavaju. Nema on džaba nadimak The Special One, a sada je objavljen jedan stari video u kojem Mourinho na početku svoje trenerske karijere novinarima objašnjava zašto je jednog od igrača "sklonio iz tima".

Radilo se o Abdelu Sabryju, Egipćaninu koji je bio ljut na Mourinha i vjerovao da ga Portugalac bez razloga odstranjuje iz tima. Jose je tada održao govor pred novinarima i u svom stilu sve objasnio.

"Dakle, počeo je priču riječima 'aktuelni trener me je sklonio i ostavio me je na klupi u prethodnih nekoliko utakmica'. Da vidimo. Otkako sam ja ovdje u sedam utakmica je počeo četiri od prve minute, a tri sa klupe i uključujući sutrašnji meč, gdje zna da će igrati jer smo na treninzima uigravali ekipu koja će igrati, to je osam utakmica, pet u kojima će startovati i tri je bio na klupi", govorio je Mourinho, pa dalje objašnjavao:

"Nije lako treneru da igra sa igračem koji je nebrojeno puta u ofsajdu tokom utakmice i koji ima apsurdan prosjek ofsajda po utakmici, koji ne zna da mora zatvarati protivnika kada je sa loptom i ne ostavljati otvoren prostor i koji ne zna šta je pozicioniranje i pokrivanje prostora. Nije lako igrati sa čovjekom koji na gostujućim utakmicama bježi kada se protivnici naoštre, koji protiv Halmstadsa, Belenensesa i Boaviste imao jedan na jedan sa golmanima i nije zabio. Koji ode da se žali tehničkom sekretaru jer sam bio malo žešći na poluvremenu i govori mu da sam preagresivan i da me se boji".

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Zatim je rekao: 'Nikad ne razgovara sa mnom i naš odnos nije najbolji'. Imam svesku u kojoj zapisujem sve sastanke sa igračima. Mjesto, datum, motive, komentare, reakcije igrača, odgovore. Imam sve to zapisano, a sa Sabryjem koji kaže da nikad nisam razgovarao sa njim sam imao sedam sastanaka. Ne jedan ili dva, već sedam. Od tih sedam, tri su bila u posljednja četiri dana. Nikad mi ništa nije odgovorio. Ne sviđaju mu se stvari koje mu govorim".

"Idemo dalje: 'Petnaest ili 25 minuta meni nije dovoljno'. Jedina utakmica u kojoj je igrao 20 minuta je protiv Pacos Ferreire gdje mu je trebalo osam minuta da spremi kopačke i kostobrane. Zato želim poslati poruku Sabryju i navijačima. Pošto on meni šalje poruke preko medija i ja ću to bez problema učiniti i poslat ću mu poruku putem medija. Poruka je povezana također sa nečim što je rekao u intervjuu. Ovo je Benfica, a ne PAOK".

A young José Mourinho roasts a player that complained about him to the media from r/coys

Top Komentari

soccero
Ovoliki tekst ni o cemu
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi