Jose Mourinho ima tri opcije na stolu!

Bira novi klub

Jose Mourinho ima tri opcije na stolu!

Midhat Šljivak

Jose Mourinho ostao je bez posla krajem 2018. godine.

Portugalski stručnjak je u decembru prošle godine dobio otkaz u Manchester Unitedu i od tada je bez angažmana.

Posebni je u mnogobrojnim intervjuima jasno poručio da ima namjeru da se vrati trenerskom poslu već ovog ljeta, a prema tvrdnjama Sky Sportsa, tri tima su zainteresovana za njegove usluge.

"Volio bih se vratiti u junu i početi pripreme s nekim klubom. Znam tačno ono što ne želim. Znam šta želim, ne u smislu nekog kluba, već prirode i obima posla", kazao je Mourinho.

Inter, Everton i PSG su timovi koji ga žele na trenerskim mjestima. Barem su to tvrdnje engleskih medija, mada je teško očekivati da preuzme PSG, jer je francuski tim dogovorio produžetak saradnje sa njemačkim trenerom Thomasom Tuchelom.

Sa druge strane menadžerske pozicije u Evertonu i Interu bi mogle biti upražnjenje već na početku nove sezone. Izvjesno je postalo da Luciano Spalletti neće voditi klub sa Giuseppe Meaze, a Mourinhu je Inter omiljen i rado bi Portugalac sjeo ponovo na klupu italijanskog velikana.

Također, u Evertonu Marco Silva nije baš u dobroj poziciji. Rukovodstvo kluba nije zadovoljno njegovim radom i pitanje je hoće li zadržati posao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bilo bi svakako zanimljivo vidjeti Mourinha na klupi tima sa Evertona. Taj izbor bi mnoge iznenadio, ali ova opcija je malo vjerovatna.

Posebni je u karijeri vodio sve same velikana. Počeo je u Benfici, vodio je Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid i Manchester United...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi