Mourinho: Želja mi je da osvojim Ligu prvaka po treći put
Foto: EPA

Portugalac polako najavljuje povratak

Mourinho: Želja mi je da osvojim Ligu prvaka po treći put

S. Bošković

Bivši trener Manchester Uniteda, Real Madrida i Chelseaja Jose Mourinho govorio je o svojim željama za nastavak karijere.

Portugalski stručnjak posljednji angažman je imao u Manchester Unitedu, iz kojeg je otpušten krajem decembra.

U razgovoru za Canal Plus, karizmatični trener otkrio je da mu je želja da osvoji Ligu prvaka po treći put u karijeri. Mourinho je jednu titulu prvaka Evrope osvojio s Portom, dok je drugu podigao s Interom.

"Nedostaje mi trening s igračima. Ne krijem to. Planiram da osvojim petu ligašku titulu i titulu prvaka Evrope s nekim novim klubom", rekao je proslavljeni trener, te se osvrnuo i na Zinedinea Zidanea, trenutnog trenera Real Madrida. 

"Mislim da je još rano da se puno priča o njegovoj karijeri. No, u kratkom vremenu je uradio ono što niko nije prije, a to je osvajanje Lige prvaka tri puta uzastopno", riječi su Mourinha, koji je još dodao:

"On je vjerovatno najbolja opcija za Real Madrid. No, sad tek počinje da gradi karijeru jer mora da napravi tim, da donese odluke i da dovede i proda igrače, a onda s njima da trenira i da im pokaže filozofiju igre koju preferira".

Jose Mourinho trenutno je bez posla, a za njegove usluge najviše interesa pokazao je njegov bivši tim milanski Inter, a nešto prije Intera se za ovog trenera zanimala i Benfica, klub u kojem je počeo svoju trenersku karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon Benfice, sjedio je na klupi Uniao de Leirei s kojim je imao sjajne rezultate. Fantastičan posao nije prošao neprimjećeno, te je Jose preuzeo vođenje Porta, s kojim je osvojio i Ligu prvaka.

Iz Portugala je preselio u Englesku gdje je vodio Chelsea, a nakon toga sjedio je na klupi Intera iz Milana, Real Madrida i Manchester Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi