Mourinho o prozivkama italijanskog trenera: "Osvojio sam 25 titula, on dva puta Seriju B"

Portugalac uzvraća udarac

Mourinho o prozivkama italijanskog trenera: "Osvojio sam 25 titula, on dva puta Seriju B"

Edmir Škorić

U nedjelju (danas) od 18 sati igra se veliki rimski derbi između Rome i Lazija.

U centru pažnje u Italiji danas svakao je okršaj rimskih velikana koje razdvaja samo jedan bod na tabeli. Lazio je peti na tabeli sa 49, Roma šesta sa 48 bodova.

Ovakve utakmice nemoguće je prognozirati, a jedino je sigurno da će svi na terenu dati 120 odsto svojih mogućnosti i nije isključeno da vidimo kao i obično veliki broj prekršaja, ružnih startova, mnogo kartona i prevelik naboj i sa tribina i unutar terena.

I za Josea Mourinha će ovo biti posebna utakmica. On ovakve izazove najviše voli, mada je svjestan, kako kaže, da se radi o ekipama sličnog kvaliteta i svaki detalj može da odredi pobjednika.

Mourinha je prije utakmice s Lazijom novinar upitao o izjavi italijanskog trenera Zdeneka Zemana, koji je u jednom intervjuu rekao da je Roma razočarala s Mourinhom i da je ovdje Lazio favorit.

"Trener s 25 titula neće odgovoriti ništa treneru koji ima dvije - obje u Seriji B", u svom je stilu odgovorio Portugalac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mourinho je prošao mnoge derbije, no koji su za njega posebni?

"Za mene su svi oni isti. Derbi je derbi, bilo da ste igrač ili trener ili navijač. Za mene su utakmice s Portom protiv Benfice bile jako posebne, no i sa Chelseajem protiv Arsenala ili Manchester Uniteda, isto tako i sada s Romom protiv Lazija", odgovorio je Jose.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saimai1316
Odkad je zdenek zeman talijanski trener
1 0
irnes4
Lazio uzima derbi
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi