Jose Mourinho napada format koji je napravila UEFA: "Dolaze propali morski psi"

Portugalac u svom stilu

Jose Mourinho napada format koji je napravila UEFA: "Dolaze propali morski psi"

E. Škorić

Ne bi to bio Jose Mourinho kada ne bi našao način da privuče pozornost medija i javnosti.

Roma je sinoć remizirala u gostima kod Betisa i nastavlja svoju borbu za nokaut fazu ovog takmičenja.

Rimljani su sa četiri boda na trećem mjestu, ispred su Betis sa 10 i Ludogorec sa četiri boda. No, Roma i dalje može da se nada plasmanu u nokaut fazu EL, a ako ostane treća, prelazi u nokaut fazu Konferencijske lige.

Tim Josea Mourinha ima gostovanje u Helsinkiju koji je na dnu s jednim bodom, a onda u Rimu direktan okrašj s Ludogorecom za drugo mjesto.

Roma je prije početka takmičenja slovila za jednog od favorita za trofej, ali svjestan je Portugalac da postoji niz drugih ekipa koje imaju izglednije šanse za osvajanje trofeja, a uz to je pronašao način da malo "bocne" Katalonce. Kao bivši trener Real Madrida, ništa neobično.

Sve ukazuje na to da će Barcelona ovog proljeća igrati u Evropskoj ligi i to drugu sezonu zaredom, nakon remija s Interom kod kuće.

Oglasi

Nakon 1:1 remija s Betisom, upitali su Mourinha vidi li klub iz Seville kao glavnog kandidata za osvajanje Evropske lige. Mou je govorio o "mrskim psima" i jasno izrazio nezadovoljstvo UEFA-inim formatom u evropskim klupskim takmičenjima.

“Postoje momčadi koje nemaju šta raditi u Evropskoj ligi, to je realnost. Oni koji su eliminisan i iz UEFA Lige prvaka. Nasukani morski psi će doći, doći će na snagu, bit će zabavno", poručio je Jose, pa je dodao: 

"Želimo proći dalje s druge pozicije, ali ako završimo treći, bit ćemo kandidati za osvajanje Lige konferencija".

Barceloni treba malo čudo da se plasira dalje u LP. Dva kola prije kraja, ima tri boda manje od Intera, koji bi u duelu sa Šahtarom mogao da potvrdi svoj prolazak u osminu finala, zajedno s Bayernom koji je ostvario sve pobjede u četiri kola.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U Barci su svjesni da su na rubu "tragedije", ali stvari bi mogle drugačije izgledati ako se u nedjelju pobijedi veliki rival Real Madrid u gostima, čime bi Katalonci napravili prednost od tri poena na ligaškoj tabeli.

Trenutno obje momčadi imaju po 22 boda, ali Barca daleko bolju gol razliku jer je dala 22 i primila samo jedan gol u osam mečeva. Real ima 19:7 omjer.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Barceloni treba malo čudo da se plasira dalje u LP. Dva kola prije kraja, ima tri boda manje od Intera, koji bi u duelu sa Šahtarom mogao da potvrdi svoj prolazak u osminu finala, zajedno s Bayernom koji je ostvario sve pobjede u četiri kola. Mislis Viktoria Plzen?
1 0
Klicko
Propali trener
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi