Neymara zbog transfera koji je već zaboravio sada čeka suđenje i nevjerovatan scenarij?

Ko je varao prilikom transfera?

Neymara zbog transfera koji je već zaboravio sada čeka suđenje i nevjerovatan scenarij?

S. Mlaćo
Članu PSG i brazilskoj zvijezdi Neymaru prijeti pet godina zatvora zbog korupcije prilikom njegovog transfera iz Santosa u Barcelonu.

Transfer se desio 2013. godine, a suđenje u ovom slučaju počinje u ponedjeljak. U sudnici će se naći Neymar, njegovi roditelji, te dva kluba i predsjednici.

Brazilska firma DIS je posjedovala 40 posto na prava igrača, a tvrdi da je prodaja bila mnogo manje ispod stvarne vrijednosti.

Tvrde da je klub imao i bolje ponude, no da se odlučio za dogovor sa Barcelonom.

Mnogo se u posljednjem vrijeem govori o tome da Brazilac želi napustiti Pariz.

Neymar je 2017. odlučio napustiti Barcelonu. Za rekordnih 227 miliona eura preselio se u glavni grad Francuske. Unatoč basnoslovnom ugovoru, pokazalo se da nije uvijek bio sretan u Parizu.

Oglasi

Prethodno je Brazilac proveo četiri godine u katalonskoj momčadi, sigurno mu je posebno ostala u sjećanju 2015. kada su u finalu Lige prvaka savladali Juventus, stvorivši slavni trio s Messijem i Suarezom. Neymarova avantura sa španskim klubom završila je 2017. godine. Od tada se mnogo špekulira o mogućem povratku krilnog igrača u Barcelonu.

Najbliži odlazak bio je 2019. godine, a to je otkrio Kaka, Neymarov bivši saigrač i prijatelj.

"Bliski smo prijatelji. Puno sam razgovarao s Neymarom kada mu je bilo loše u PSG-u. Želio se vratiti u Barcelonu", otkrio je Kaka za BeIN Sports.

Međutim, od tada se puno toga promijenilo. Brazilsko krilo ima fantastičan početak sezone u Francuskoj. Postigao je već 11 golova i dodao 14 asistencija, a momčad iz Pariza je lider Ligue 1. Kaka također primjećuje poboljšanje psihičkog stanja svog prijatelja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Danas je sretan", kaže bivša zvijezda koja je karijeru završila 2017. kao nogometaš Orlando Cityja .

"Razmišlja o dugoročnom projektu u PSG-u. Iz godine u godinu momčad je sve jača, gradi više kohezije da osvoji nešto stvarno važno poput Lige prvaka, osjeća se dobro u Parizu i PSG-u", jasan je osvajač Zlatne lopte iz 2007. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti