Ovakve izgovore samo Mourinho može smisliti: Razlog poraza je urnebesan
Foto - EPA

Nevjerovatan je

Ovakve izgovore samo Mourinho može smisliti: Razlog poraza je urnebesan

M. Šljivak

Roma je ispala iz italijanskog Kupa nakon što su u gradskom derbiju poraženi od Lazija rezultatom 1:0. Jose Mourinho je nakon meča imao zanimljivo viđenje zbog čega je izgubio meč.

Jose Mourinho i Roma neće ove sezone imati šansu da osvoje trofej Kupa. Lazio ih je zaustavio na tom putu, a Posebni za poraz krivi moderni fudbal i lagano sviranje penala.

"Uvijek je bolno izgubiti derbi, najbolnije", rekao je Mourinho i nastavlja:

"Suočeni smo s brojnim poteškoćama i moramo se nositi s njima. Igrali smo s Napolijem, Juventusom, Atalantom i Laziom. Pobijedili smo Napoli, zaslužili više protiv Atalante i Juve i danas smo izgubili zbog modernog penala".

"Neću reći je li penal ili nije, ali sudija ga nije svirao s tri metra udaljenosti. Prije 10 ili 20 godina ne bi bilo ništa od toga, ali tako su sad igrači naučeni", rekao je Mourinho.

Oglasi

Na kraju se ipak morao pomiriti s porazom. Treba napomenuti i to da je ponovo ranije morao u svlačionicu jer je dobio crveni karton pet minuta prije kraja.

Povrijedio se Dybala, Mourinha razočarali pojedinci

Jose Mourinho je potvrdio da se Paulo Dybala povrijedio u derbiju. Razočaran je pojedinim igračima.

"Dybala je povrijedio mišić. Igrao je nedavno veoma naporan meč, ovo je bila zahtjevna utakmica, no želio je igrati. On je pravi primjer igrača koji ne mari previše, baš kao i Mancini koji je uzimao tablete za bolove. Moram reći da sam razočaran pojedincima", rekao je Portugalac.

Roma u prvenstvu ne stoji baš najbolje. Trenutno je na osmom mjestu, ali četvrto mjesto i Liga prvaka uopšte nisu daleko i vjerovatno će to Mourinhu biti glavni cilj do kraja sezone.

Pozicija koja vodi u eliti udaljena je samo četiri boda, a drži je Fiorentina.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi