"Jose Mourinho je psihički 'ubio' sve u Real Madridu uključujući i Cristiana Ronalda"

Adebayor o boravku na Santiago Bernabeu

"Jose Mourinho je psihički 'ubio' sve u Real Madridu uključujući i Cristiana Ronalda"

Endin Čaušević

Iskusni napadač Emmanuel Adebayor trenutno igra u turskom Basaksehiru, ali nešto mlađi ljubitelji fudbala sigurno ne znaju da je nekada ovaj fudbaler nosio dres Real Madrida.

To se desilo u sezoni 2010/11. kada je Adebayor na iznenađenje sportske javnosti došao u Real Madrid na posudbu. Togoanac je na Santiago Bernabeu stigao u januaru, te je šest mjeseci igrao za kraljevski klub.

Nekadašnji napadač Arsenala, Tottenhama i Manchester Cityja je igrao poprilično solidno kada god je dobio šansu kod Josea Mourinha koji je tada bio na klupi Reala.

Međutim, Adebayor baš i ne pamti po dobrom portugalskog stručnjaka, te je izjavio da je Mourinho jednostavno "ubio" sve igrače Reala psihički, pa čak i Cristiana Ronalda.

"U Realu sjećam se jednog meča kada smo na poluvremenu vodili sa 3:0, a onda je Mourinho ušao u svlačionici i poludio. Udario je nogom u frižider, nabio TV, bacao flaše. Ubio je sve psihički svojim ponašanjem. Sjećam se da je to i Ronaldu napravio", rekao je Adebayor, te nastavio.

"Ronaldo je tada dao hat-trick, a onda je Mourinho odlučio da mu kaže par stvari. Rekao je 'Svi govore da si najbolji na svijetu, a ti igraš loše. Pokaži mi da si najbolji'. Ronaldo je mogao dati pet golova, a on je i dalje pričao samo o toj nekoj šansi koju bi promašio".

Adebayor je bio oduševljen načinom na koji je Ronaldo pristupao svakom treningu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ponašao se kao da se to utakmice i igrao se s nama kao da smo djeca. Davao je golove petom, primao loptu vratom. Jednom je čuvao loptu pet sekundi jednim dodirom. Ne znam ni kako je to moguće. U teretani smo ja i Ramos bili najjači, a onda je Ronaldo došao i rekao da to uopšte nije teško, a onda bi uradio sve duplo više nego mi".

Adebayor je na posudbu u Real došao iz Manchester Cityja, a za Kraljeve je odigrao 22 utakmice i postigao osam golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi