"Odbio sam Milan i danas sam više nego zadovoljan tom odlukom"

Mourinho nakon poraza od Milana

"Odbio sam Milan i danas sam više nego zadovoljan tom odlukom"

Eldar Ganibegović

Milan je danas u jednom od dva derbija 20. kola italijanske Serije A s 3:1 savladao Romu.

Klub koji s klupe predvodi Jose Mourinho bio je nemoćan na San Siru, utakmicu je završio s devet igrača, a poraz je mogao biti i ubjedljiviji s obzirom na to da je Ibrahimović u posljednjim minutama promašio penal.

Na press konferenciji nakon utakmice pristunim medijima obratio se Moruinho i otkrio da je svojevremeno imao ponudu Milana da preuzme njihov tim.

"Prije tri godine vlasnik Milana me je htio u svom klubu. O ponudi sam razmišljao tri dana, rekao sam "ne" i danas sam više nego zadovoljan odlukom koju sam donio", rekao je "Posebni".

Da je Mourinho prihvatio ovu ponudu definitivno da bi postao omražen kod navijača Intera kod kojih ima status legende, s obzirom na to da je s ovim klubom za dvije godine koliko ga je vodio, Ligu prvaka, italijanski Kup, Superkup i dva puta Seriju A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon Intera, Mourinho je vodio Real Madrid, Chelsea, Manchester United i Tottenham, a od ljeta je na klupi Rome.

Romu je ove sezone predvodio na 28 utakmica, a ostvario je učinak od 16 pobjeda, tri remija i devet poraza. U Seriji A se trenutno s 32 boda nalaze na sedmoj poziciji.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crnoicrveno
I mi navijaci smo sretni
10 0
azz33333
Najveca prevara od trenera u historiji. Da imas smecaru 300 titula fudbal koji ti preferiras je nula, zato sto si kukavica i igras kukavicki, malo ti se posrecilo da osvojis 2lp kad se niko nije nadao od tih ekipa. Ti nisi trener od prvog odlaska iz celsija. Navijac sam milana i gledam svaku utakmicu, najlosija ekipa protiv koje je milan igrao ove sezone je roma koju vodi ova ubleha koja zadnjih 10 godina zaradjuje samo ja otkazima.
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi