Mourinho je poslije poraza napravio skandal, bit će onih koji će i opravdati njegov potez

Sve se dešavalo u press sali

Mourinho je poslije poraza napravio skandal, bit će onih koji će i opravdati njegov potez

A. Čaušević

Jose Mourinho je u prošlosti poslije bolnih poraza znao kreirati situaciju gdje se gubitak utakmice stavlja u drugi plan. 

U debitantskom rimskom derbiju Mourinho je na klupi Rome upisao poraz rezultatom 3:2 u zaista fantastičnoj utakmici.

Da je portugalskom treneru teško pao poraz govore dešavanja i poslije utakmice kada je napravio skandal u sali za novinarske aktivnosti.

Naime, Mourinhu je zasmetalo način pressice kojeg je organizovao Lazio kao nominalni domaćin meča na Olimpicu.

"Želim pričati s novinarima, oni to nisu", galamio je Mourinho prema delagatu Serije A, i tom prilikom je pokazao na novinare Raia i Sky Sporta koji su bili u sali.

Delagat je tražio da novinari napuste press salu te da sovja pitanja pošalju sms porukom i to na zahtjev Lazija što je razljutilo Mourinha.

Oglasi

Žestoka rasprava se nastavila i u tunelu Olimpica te mixed zone. Na kraju je Mourinho otišao u svlačionicu bez izjava.

Inače, Mourinho je dao izjavu odmah poslije utakmice za vlasnike TV prava. Kazao je da njegov tim nije zaslužio poraz te je kritikovao VAR.

"Sudije u VAR sobi nisu spremene za važnost ovakve utakmice. Govorim o 2:0 za Lazio (gol Pedra iz kontre) gdje je sudija pogriješio na terenu, i VAR također."

"Dali smo sve od sebe, Laziju smo stvorili poteškoće, zaslužili smo drugi rezultat, imali smo dobru reakciju", rekao je Mourinho koji je baš kao i Luis Enrique prije nekoliko godina upisao poraz u prvom duelu protiv Lazija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mujci
Popušio si Jose i poklopi se po ušima,nista ti me valja
3 0
user1582456981
Prmzionisi se dok te jos nisu zgazili vise, nije to za tebe bolan vise kanta si
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi