Mourinhova 'intervencija' na terenu spriječila teže posljedice za napadača Rome
Foto - Screenshot

Niko kao Posebni

Mourinhova 'intervencija' na terenu spriječila teže posljedice za napadača Rome

Midhat Šljivak

Roma je jučer u 20. kolu italijanske Serije A poražena na San Siru od Milana s 3:1.

U veoma nervoznoj utakmici sudija Daniele Chiffi je imao pune ruke posla, a Roma je na kraju susret završila s dva igrača manje.

Rick Karsdorp je u 74. morao ranije pod tuš zbog drugog žutog kartona, a u nadoknadi meča drugi žuti karton dobio je i Gianluca Mancini.

Međutim, lako je Vučica mogla ostati s igračem manje već u prvom poluvremenu, a samo je Jose Mourinho zaslužan što se to nije desilo.

Engleski napadač Tammy Abraham imao je žuti karton kada je ušao u obračun s igračima Milana, da bi potom Mourinho ušao u teren.

Sklonio je portugalski stručnjak svog napadača iz gužve i tako ga je vjerovatno spasio od isključenja.

Ipak, u nastavku su dvojica fudbalera rimskog tima isključena, a Jose nije bio zadovoljan suđenjem na utakmici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Želimo ujednačenost u odlukama. Smatram da je nivo suđenja nizak i da nemamo sreće sa sudijama. Ovaj sudija nije imao karakter. Ovdje sam šest-sedam mjeseci i navikao sam na ove stvari. Ne volim previše pričati o tome, ali moram reći da ne znam šta su sudija i VAR radili danas", poručio je Mourinho nakon utakmice.

Roma je nakon 20 odigranih utakmica na sedmoj poziciji Serije A s 32 osvojena boda.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti