Sprema se senzacionalan potpis Josea Mourinha
Foto - EPA

Na kraju sezone napušta Romu?

Sprema se senzacionalan potpis Josea Mourinha

M. Šljivak

Legendarni Jose Mourinho (59) mogao bi prema tvrdnjama italijanskih medija na kraju ove sezone napustiti klupu Rome i nakon 10 godina ponovo sjesti na klupu madridskog Reala.

Jose Mourinho preuzeo je Romu 2021. godine. S ovim klubom pravi sasvim solidne rezultate, a u svoju bogatu kolekciju donio je trofej Konferencijske lige.

Ipak, kako tvrdi italijanski list Repubblica, 59-godišnji Portugalac mogao bi na kraju sezone napustiti Romu i ponovo preuzeti madridski Real.

Prema informacijama ovog lista, Real Madrid ozbiljno razmišlja da vrati Posebnog na klupu, ali sve će zavisiti od Carla Ancelottija, trenutnog trenera Kraljeva.

Predsjednik Reala Florentino Perez zadovoljan je radom čuvenog Italijana. Daje mu potpunu podršku, ali u slučaju da se odluči povući na kraju sezone želi imati spremnu zamjenu.

Oglasi

Navodno je odabrao Josea Mourinha. Ako se to zaista i desi, Posebni će nakon 10 godina ponovo sjesti na klupu kraljevskog kluba iz Madrida na čijem je čelu bio od 2010. do 2013. godine.

Mourinho je Real Madrid preuzeo u junu 2010. godine. U klubu je proveo tri sezone, a interesantno je svakako da ga je zamijenio upravo Carlo Ancelotti.

Tokom tri sezone Jose je uzeo 'samo' tri trofeja, što su u Realu smatrali neuspjehom i zato su se odlučili angažovati Ancelottija i nisu pogriješili jer je Italijan vratio trofej Lige prvaka u Madrid.

Mourinho je Real Madrid vodio ukupno 178 puta. Ostvario je sjajan učinak od 128 pobjeda, 28 neriješenih utakmica i imao je svega 22 poraza.

Ipak, činjenica da je osvojen samo jedan trofej La Lige, Kupa Kralja i Superkupa Španije nije zadovoljavala rukovodstvo kluba i došlo je do raskida saradnje.

Sigurno je da bi povratak legendarnog Portugalca u Madrid izazvao dosta pažnje i to bi vjerovatno bio njegov posljednji veliki posao u karijeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Posebni je trenersku karijeru počeo u Benfici, ime je stekao u Portu, a pored Reala i Rome radio je u dva navrata u Chelseaju te Interu, Manchester Unitedu i Tottenhamu.

Lista trofeja koje je osvojio je ogromna i mnogi Mourinha smatraju jednim od najboljih fudbalskih trenera svih vremena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi