Viniciusu se sinoć nije uopšte igralo protiv Cadiza, a to dokazuje njegova objava na Twitteru

Jasno je o čemu jedino razmišlja

Viniciusu se sinoć nije uopšte igralo protiv Cadiza, a to dokazuje njegova objava na Twitteru

Endin Čaušević

Real Madrid sinoć je pred svojim navijačima pobijedio Cadiz sa 2:1 u meču 14. kola La Lige čime je završen prvi dio sezone jer nam sada slijedi pauza od skoro dva mjeseca zbog Svjetskog prvenstva. Nakon utakmice svi su pričali o objavi Viniciusa Juniora kojem se čini se sinoćnji meč uopšte nije igrao.

Kraljevski klub je teže od očekivanog uspio da pobijedi u sinoćnjoj utakmici iako je nakon 70 minuta igre golovima Militaa i Kroosa vodio sa 2:0, ali Cadiz je u finišu utakmice uspio da napravi velike probleme.

Gosti su prvo u 81. minuti poravnali na 2:1 golom Lucasa Pereza, a potom su u sudijskoj nadoknadi propustili zicer da dođu do 2:2 i velikog boda na Santiago Bernabeu.

Real Madrid je tako uspio da upiše nova tri boda, ali prvi dio sezone završava na drugoj poziciji jer ima dva boda manje od velikog rivala Barcelone.

Međutim, jasno se vidjelo sinoć kao da se pojedinim igračima Real Madrida uopšte nije igralo i da nisu ostavili svoj maksimum na terenu.

Španski mediji smatraju da je to zbog činjenice da Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za samo devet dana, te su željeli da izbjegnu bilo kakve moguće povrede koje bi ih udaljile od Mundijala.

Oglasi

To se posebno odnosi na Viniciusa Juniora koji sinoć nije previše blistao iako je na terenu proveo svih 90 minuta.

Da je Brazilac već sada mislima okrenut ka Svjetskom prvenstvu pokazala je njegova objava nakon sinoćnje utakmice protiv Cadiza koja nije previše oduševila navijače Real Madrida.

Vinicius je jedva čekao kraj ove utakmice i da sve prođe u najboljem redu kako bi se maksimalno mogao fokusirati za nastup s reprezentacijom Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Hvala Bogu prošla je još jedna utakmica bez povrede. Vidimo se uskoro Madridisti", napisao je Vinicius Junior na Twitteru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilci svoju prvu utakmicu na Mundijalu igraju 24. novembra protiv Srbije, a još ih očekuju mečevi protiv Švicarske (28. novembar) i Kameruna (2. decembar).

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Inače jedan vrlo vrlo odvratan igrač. Sinoć se posle jednog duela na outliniji valja kao da ga voz udario, nešto slično Neymaru protiv Švice mada ono niko nemože kopirati. Valja se onako okrenuti 10 put, to je umjeće!!
4 1
Mostarac94
Zar ima neki igrac da o tome ne razmislja lol
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi