Jose Mourinho novi trener Rome!

Rimski klub potvrdio

Jose Mourinho novi trener Rome! · Zvanično

E. Čaušević

Roma je potvrdila danas da će Jose Mourinho biti trener ovog kluba od nove sezone.

Roma je jutros prvo objavila da Paulo Fonseca neće dobiti novi ugovor i da će napustiti klub na kraju ove sezone.

Portugalski stručanjak se nije proslavio ove sezone na klupi rimskog kluba, a nakon debakla na Old Traffordu bilo je jasno da će teško ostati trener Rome i u narednoj sezoni.

Fonseca je prvo odbio dati ostavku nakon meča protiv Manchester Uniteda, a na kraju su u klubu odlučili da on ostane do kraja sezone kada će napustiti klub jer mu ističe ugovor.

Ubrzo nakon toga Roma je oduševila svoje navijače objavom da je Mourinho novi trener.

Iz kluba su potvrdili na zvaničnoj stranici da su postigli dogovor s Mourinhom koji će preuzeti klubu Rome na kraju ove sezone. Posebni se tako vraća u Italiju nakon 11 godina i triplete koju je osvoji s Interom.

Oglasi

Mourinho je nedavno dobio otkaz u Tottenhamu zbog loših rezultata, ali nije dugo čekao na novi angažman i već ovog ljeta će se vratiti na trenersko mjesto.

Portugalac će klupu Rome zvanično preuzeti 1. jula. U Italiju se vraća nakon 11 godina i fantastičnih rezultata koje je ostvario na klupi Intera. Prije nekoliko dana nagovijestio je povratak na Apenine porukom da voli Inter, ali da bi prihvatio ponude i drugih klubova.

"Sa Interom sam osvojio sve. To je zaista poseban tim, ali ako bi jednog dana imao šansu da odem u Italiju i treniram nekog rivala, ne bih dva puta razmišljao. Profesionalac sam i na takav način gledam na takve stvari. Meni je to sasvim u redu", istakao je Mourinho nedavno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Samo nekoliko dana kasnije potvrđeno je da je on novi trener Rome. Bit će zanimljivo vidjeti da li će bh. napadač Edin Džeko ostati u Romi ovog ljeta jer se toliko govorilo o njegovom odlasku zbog loših odnosa s Fonsecom.

Sada je Fonseca već bivši, a da li će Mourinho odlučiti da računa na Džeku naredne sezone znat ćemo veoma brzo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Sierra_Leone1946
E nek je onaj kreten otišao...
20 0
ragge
E jesu se usrećili, samo je pitanje koliko će im para uzet od odštete kad ga otjeraju
17 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi