Paulo Fonseca na kraju sezone napušta Romu!

Rimski klub potvrdio

Paulo Fonseca na kraju sezone napušta Romu! · Zvanično

E. Čaušević

Portugalski stručnjak Paulo Fonseca na kraju ove sezone će napustiti klupu Rome.

Rimski klub danas je zvanično objavio da će Fonseca napustiti Romu na kraju ove sezone, te da će klupu Vučice preuzeti neki drugi stručnjak.

Roma je doživjela u četvrtak katastrofu na gostovanju kod Manchester Uniteda jer su u prvom meču polufinala Evropske lige poraženi sa čak 6:2.

Čelnici kluba odmah sutradan su održali sastanak s Fonsecom, ali je on odbio da podnese ostavku. Portugalac nije htio da ide iz Rome, dok u klubu nisu željeli da mu uruče otkaz jer bi morali isplatiti odštetu.

No, nakon novih razgovora koji su održani jučer donesena je odluka da će Fonseca ostati u Romi do kraja sezone, ali da s njim neće biti produžena saradnja.

Fonsecin ugovor ističe na kraju ove sezone i iz Rome su mu jasno poručili da će tada moći da traži novi klub.

Oglasi

"U ime svih nas iz Rome zahvaljujemo se Paulu Fonseci na teškom poslu i vodstvu u prethodnim godinama. Paulo je vodio klub kroz mnoge izazove i pokazao je da je sjajan lider. Želimo mu sve najbolje u budućnosti i zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio za naš klub", poručili su iz Rome.

Zbog loših rezultata u Seriji A sada je jasno da Roma neće igrati Ligu prvaka naredne sezone zbog čega je klub dobio mogućnost da danas objavi da će Fonseca na ljeto napustiti klub.

Naime, on je imao klauzulu u ugovoru da će ugovor biti automatski produžen na još godinu dana ako ove sezone izbore nastup u Ligi prvaka. Međutim, jasno je da se to neće desiti što su u klubu čini se jedva dočekali.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fonseci jedino preostaje da osvoji Evropsku ligu i tako izbori plasman u Ligu prvaka, ali nakon debakla na Old Traffordu potrebno mu je pravo čudo da se to desi.

Bit će zanimljivo vidjeti i šta će biti s Edinom Džekom koji je bio na izlaznim vratima Rome zbog sukoba s Fonsecom. Džeko je bio na korak od odlaska, ali je na kraju ostao. Sada kada je potvrđeno da Fonseca odlazi bit će zanimljivo vidjeti da li će novi trener zahtjevati Džekin ostanak.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahin
Pametno, čuj izgubiti od Cagliaria.
5 1
Hele
Čuj stručnjak :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi