Ni najveći karakter nije mogao reći "ne": Jose Mourinho najavio neočekivano!

I on ide u Saudijsku Arabiju

Ni najveći karakter nije mogao reći "ne": Jose Mourinho najavio neočekivano!

E. Ganibegović

Jose Mourinho je poznat kao jedan od najvećih karaktera i tvrdoglavaca u svijetu fudbala kada su treneri u pitanju. Međutim, ni on kao takav očito nije mogao reći "ne" milionima iz Saudijske Arabije.

Portugalski stručnjak Jose Mourinho trenutno je na klupi Rome. S Vučicom je stigao do trofeja u Konferencijskoj ligi, a igrao je i finale Evropske lige gdje je poražen od Seville.

Mnogo se posljednjih sedmica pisalo i pričalo o nastavku njegove trenerske karijere. Sada je i on sam o tome progovorio, te najavio odlazak u Saudijsku Arabiju.

Posebni je istakao da se to neće desiti vrlo brzo, no da sebe vidi u budućnosti u ovoj azijskoj zemlji.

"Mislim da ću jednog dana potpisati u Saudijskoj Pro ligi. Mislim da ću otići i trenirati tamo, da. Ali taj dan neće biti sutra ili prekosutra", rekao je Mourinho u intervjuu za Rai1.

Oglasi

Za očekivati je svakako da, kada ode u Saudijsku Arabiju, preuzme neki od najjačih timova, kao što su Al Hilal, Al Ittihad ili Al Nassr.

Jose Mourinho ranije je odbio ponude iz Saudijske Arabije

Imao je Portugalac šansu da napusti Romu, te da preuzme klub iz Saudijske Arabije, ali nije se odlučio na taj potez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno mu je ponuđen dvogodišnji ugovor od jednog kluba iz Saudijske Arabije, a zaradio bi čak 120 miliona eura.

Nakon nekog vremena otkriveno je da je taj klub bio Al Ahli, ali nakon što ih je Mourinho odbio zaposlili su Jorgea Jesusa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi