Srbija ili Škotska? Mourinho nema dilemu uz koga je večeras

Navijat će za...

Srbija ili Škotska? Mourinho nema dilemu uz koga je večeras

Edmir Škorić

U 20:45 sati u Beogradu počinje finalni meč baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo između Srbije i Škotske.

Očekuje se jako neizvjestan duel, što i ne čudi s obzirom da se radi o direktnom okršaju za odlazak na EURO naredne godine.

U Srbiji neće imati pomoć s tribina, ali svakako imaju mnogo motiva da dobiju Škote. A zanimljivo da se s pitanjem "za koga navija" pred ovaj duel susreo slavni trener Jose Mourinho.

Porutgalac ima prijatelje među Srbima, prije svih su to Nemanja Matić i Branislav Ivanović, jer je obojicu trenirao, no na kraju je Mourinho otkrio da je on više uz - Škote.

"Matić više ne igra za Srbiju, a moja emocionalna veza s ovom selekcijom ostala je kod njega. S druge strane, škotsku momčad predvodi Steve Clark, moj bivši pomoćnik, za kojeg će biti izuzetno važno plasirati se na Evropsko prvenstvo, zbog čega su moje misli s njim. Moj bivši igrač, Scott McTominay, također će biti u škotskom dresu, tako da nisam sumnjao za koga ću navijati", rekao je Mourinho za Sky Sports.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Srbija večeras ima priliku da po prvi put kao nezavisna ode na Evropsko prvenstvo, ali Škotska je itekako rival kojeg treba da se plaši.

Kvote za ovaj spektakl su odavno objavljene, a MOZZART nudi posebno dobre i visoke. Cijelu ponutu pogledajte OVDJE.

Top Komentari

Mowzilla
Škotskom behar probeharao...
4 0
deki666
Kad ce Mou za skote, ja cu za srbiju
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi