Lažne vijesti: Mourinho birao 11 najboljih s kojima je radio, dvojicu je trenirao u Realu

Posebni i tim iz snova

Lažne vijesti: Mourinho birao 11 najboljih s kojima je radio, dvojicu je trenirao u Realu

Edmir Škorić

Slavni portugalski trener Jose Mourinho gostovao je u podcastu bivšeg igrača Johna Obija Mikela. Iako će razgovor biti objavljen tek u ponedjeljak, dijelovi su već dostupni javnosti, a interesantno je bilo kada je Portugalac morao da nabroji najboljih 11 igrača sa kojima je radio. Nije to učinio, iako je u medijima objavljeno da jeste, kao što je prenio i SportSport.ba u prvoj verziji ovog članka. 

Portugalac je trenirao klubove u Portugalu, Španiji, Italiji i Engleskoj. Bio je osvajač Lige prvaka s Portom i Interom, ostavio veliki trag u Premier ligi kao trener Chelseaja, vodio tamo i Manchester United te Tottenham, radio dobar posao i na klupi Real Madrida, a sada je u Romi kojoj je donio prvi evropski trofej nakon mnogo godina.

Karizmatični Jose ima nadimak Posebni i to sve govori. Smatra se taktičkim genijem, čovjekom čije ekipe ne nude fudbalsku ljepotu već isključivo donose rezultat. Mourinho je ekspert za utakmice u nokaut fazama i definitivno neko ko je obilježio jednu eru ove čarobne igre.

U prošlosti je trenirao mnoga velika imena, sada je objavljeno da je sastavio najboljih 11 iako to nije bio nimalo lagan zadatak. U svoj tim iz snova, kako je lažžno navedeno, uvrstio je čak osmoricu igrača iz Chesleaja...

Mourinhovih idealnih 11: Čech, Zanetti, Terry, Gallas, Carvalho, Makelele, Lampard, Ozil, Drogba, Cr. Ronaldo i Eden Hazard.

Oglasi

Vijest da je odabrao najboljih 11 objavili smo i mi u prvoj verziji ovog članka, no to nije tačno što je potvrdio i sam Mourinho.

Mourinho pokušava Romu odvesti u Ligu prvaka jer osvajanje Scudetta je sve samo ne nešto čemu se bilo ko na Olimpicu nada, a istovremeno je tim osvojio drugo mjesto u grupi H u Ligi Evrope i igrat će u šesnaestini finala drugog po redu UEFA takmičenja.

Često se govori u posljednje vrijeme o budućnosti Josea Mourinha. Povezivao se sa timovima iz Saudijske Arabije, ali Portugalac ne planira još uvijek da trenira u toj fudbalski gledano egzotičnoj državi.

Pojavila se glasina da ga žele u Newcastleu, pa nije isključen povratak u Premier ligu, dok se čak spominjao i kao selektor Brazila, čiji Fudbalski savez planira da angažuje neko veliko trenersko ime na ljeto.

Oglasi

Mourinhu ugovor s Vučicom ističe na kraju sezone, a kako sada stvari stoje, od produžetka saradnje neće biti ništa. Dao je obećanje da će ostati do kraja ugovora na Olimpicu, ali jasno je kao dan da neće ostati duže.

Demant: Jose Mourinho, ipak, nije odabrao najboljih 11

Na Instagram profilu portugalskog stručnjaka upravo je objavljeno da on nije odabrao najboljih 11 nikada i da se radi o lažnim vijestima.

"Lažne vijesti: JM-ovih najboljih jedanaest, JM bira svojih najboljih jedanaest... Lažne vijesti.

Nikad nisam ovo radio. Uvijek sam odbijao to učiniti, nemoguće mi je to učiniti i nisam to učinio. Lažne vijesti.

Nikad nisam i nikad neću. Imao sam toliko vrhunskih igrača, ali najvažnije je što su mi ti igrači dali. Igrači koji su mi dali sve: kvalitet, trud, krv i dušu, svi su u mojih najboljih jedanaest. Sve njih. Zato sam uvijek odbijao odabrati mojih najboljih jedanaest Volim svoje igrače, poštujem svoje igrače.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lažne vijesti. Molim vas, poštujte moju historiju i poštujte moje dečke", napisao je trener Rome. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti