To može samo Posebni: Nije izustio ni riječ, a opet "progovorio" i danas digao Italiju na noge

Objava na Instagramu

To može samo Posebni: Nije izustio ni riječ, a opet "progovorio" i danas digao Italiju na noge

E. Škorić

Trener Rome Jose Mourinho bio je zadovoljan što je njegova ekipa u nedjelju navečer osvojila bod u duelu protiv Fiorentine (1:1), ali ne može da bude zadovoljan kako su se stvari odvijale na kraju.

Roma je imala vodstvo od petog minuta kada je Romelu Lukaku glavom pogodio na centaršut Paula Dybale, no kasnije je Fiorentina došla do izjednačenja, a bila je blizu i do pobjede, kada je već na terenu imala dva igrače više.

Sudija Rapuano je isključio prvo Zalewskog kome je dao dva žuta kartona, a kasnije je pokazao direktan crveni karton Lukakuu zbog jednog jako oštrog starta. Međutim, Mourinho smatra da je Rapuano donosio prelako takve odluke i da je naštetio njegovoj ekipi.

Posebni je naučio da govori glasno čak i kada šuti. Nije rekao niti riječ nakon utakmice s Fiorentinom, ali je zato danas objavio na Instagramu četiri fotografije i njima zapravo sve rekao.

Tišina je koncept Mourinha kojim se uglavnom "izražava" kada je nezadovoljan. Nije htio da govori za medije, to je zabranio svojim igračima, ali fotografije na Instagramu su bile dovoljno jasne.

Oglasi

U prvoj on čestita rođendan nicolasu Burdissu uz poruku: "Braća su uvijek braća", potom objavljuje sliku na kojoj je transparent Curve Sud koja traži da ostane i na kojem piše: "Rimski navijač doživotno", a na trećoj fotografiji je kadar sa t erena i trenutan kada Kayodeo faulira Zalewskog, što je očito Mou htio da kaže da je jednako kao kada je Lukaku dobio crveni karton.

“Tišina je jedna od velikih govorničkih vještina", stoji u opisu te fotografije koju je objavio Mourinho i time je zapravo sve rekao. Rad se o citatu Marka Tulije Cicerona, a u pitanju je stara rimska mudrost.

Posljednja je posvećena dječaku s loptom koji je donio poruku Ruiju Patriciju: „To sam bio ja prije 50 godina. Bravo dečko".

Mourinho je privukao pozornost i potezom na kraju utakmice kada je dao cjeduljicu sa porukom za Patricija jednom dječaku koji donosi lopte.

Oglasi

Nejasno je šta je poruka sadržavala, ali epizoda je dodala malo dodatne napetosti u posljednje trenutke meča. U svakom slučaju, vjerovatno je da se taktička indikacija odnosila na pozicije koje će se gađati kada bude ispucavao lopte.

Osim toga, nedugo nakon što je dobio poruku, portugalski golman se "povrijedio". Naravno, jedna od poruka Mourinha bila je da pokuša što više da uštedi na vremenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Još jednom smo svjedočili Joseovom šouu i dokazu zašto ga zovu Posebni. Teško bi bilo ko drugi imao ovakav plan ili bi se dosjetio da na ovaj način pomogne da sa par uputa zaustavi rivala koji je bio u naletu i tako blizu gola za pobjedu.

Roma će u četvrtak ugostiti Sheriff, a nakon obaveza u Evropi, slijed teško gostovanje u Bologni i to bez suspendovanih Lukakua i Zalewskog.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi