Andrea Belotti prihvatio trogodišnji ugovor i napokon pravi iskorak u karijeri

Roma dovodi još jednu zvijezdu

Andrea Belotti prihvatio trogodišnji ugovor i napokon pravi iskorak u karijeri

E. Škorić

Italijanski napadač napušta Torino ovog ljeta.

Belotti je 30. juna postao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor sa Torinom, ali je sada prihvatio trogodišnji ugovor koji mu je ponudila Roma Josea Mourinha. Po istom će zarađivati 2,8 miliona eura u svakoj od sezona.

Ta će brojka rasti iz godine u godinu, a Belottija je u to uvjerio Jose Mourinho koji je Italijana već želio u svojoj momčadi dok je još vodio Tottenham.

Belotti će se Romi pridružiti tek nakon što Eldor Shomurodov bude pušten, a on bi ubrzo trebao da potpiše za Bolognu, pa će svoje mjesto prepustiti Belottiju.

Belotti je bivši prvak Evrope s Italijom, a u Torinu je igrao posljednjih sedam godina. Ranije je bio član Palerma i Albinoleffea.

U Seriji A odigrao je ukupno 270 utakmica i postigao 106 golova uz 27 asistencija.

Važno je napomenuti da su ga sezonama željeli razni velikani u Italiji, ali on bi svaki put ostao lojalan Torinu, no sada je došlo vrijeme za rastanak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bit će samo jedno u nizu velikih pojačanja Rome, koja je ovog ljeta dovela i Nemanju Matića, zatim Paula Dybalu, Zekija Celika, Mile Svilara.

Otišli su u međuvremenu Robin Olsen, Alessandro Florenzi, Henrikh Mkhitaryan, Pau Lopez i Čengiz Under.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hele
Roma prvak ove godine
4 3
user1647189634
Dibala i Belloti je nešto što je nedostajalo Milanu, madam se da Maldini vidi što mi obićni smrtnici nevisimo sa Origijem i De Ketelerom...
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti