Dio po dio za zagarantovani spektakl: U tišini je stvoren moćan tim, stigao je i ''šlag na tortu"

Mogu li do titule?

Dio po dio za zagarantovani spektakl: U tišini je stvoren moćan tim, stigao je i ''šlag na tortu"

Admin Čaušević

Posljednji put prvaci su bili duže od 20 godina i sada opravdano sanjaju u novoj tituli.

Vjerovatno u svijetu nema kluba sa toliko drugih mjesta na kraju sezone. Od posljednje titule prvaka čak osam puta su završavali kao viceprvaci.

Nekoliko puta su bili jako blizu šampionskog pehara, ali bi zakazali kada je to bilo najpotrebnije. Sada, nakon odličnog izdanja u Evropi i osvojenog trofeja, u novu sezonu ulaze sa dosta apetita.

Osvajanjem historijskog izdanja Konferencijske lige Roma je prekinula dugogodišnji niz bez trofeja, u novoj sezoni krenut će po Scudetto.

Jose Mourinho je već u prvoj sezoni na klupi udario temelje i šampionski duh, a sa pojačanjima koja su stigla ima se pravo nadati uspjehu.

Paulo Dybala je svakako najzvučnije pojačanje. Argentinac je stigao besplano i donio je magiju u ofanzivni dio tima. Na isti način je došao i Nemanja Matić koji donosi iskustvo i neophodne mišiće u veznom redu.

Oglasi

Odličan transfer je i dovođenje Zekija Čelika u odbranu, te uz nekoliko odličnih igrača iz od ranije poput Tammyja Abrahama, Chrisa Smallinga i Lorenza Pellegrinija u Romi mogu pucati na visoko.

Šlag na tortu je dogovoren i transfer Ginija Wijnalduma iz PSG-a koji će za Vučicu potpisati u narednih 48 sati.

Iskusni Nizozemac je odustao i od određenih bonusa kako bi se transfer ubrzao i na Olimpico će stići kao posuđen igrač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma će se obavezati da ga otkupi za 10 miliona eura u slučaju da odigra više od 50% mečeva tokom sezone i rimski klub na kraju izbori plasman u Ligu prvaka.

Inače, Roma u svojoj historiji ima svega tri titule prvaka. Posljednja je osvojena još u sezoni 2000/2001.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prvenac
Sve ovo jesu pojačanja al valja to uigrati. Za to vrijeme rezultati će da variraju od poda do plafona
5 0
Hele
Realno trenutno najkompletnija i najjača ekipa u serija.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi