Jose Mourinho više nije menadžer Manchester Uniteda!
Na Old Traffordu su očigledno shvatili da ovako više ne ide, pa su donijeli odluku da okončaju saradnju sa proslavljenim trenerom

Radikalan potez Crvenih đavola

Jose Mourinho više nije menadžer Manchester Uniteda! · Udarna vijest

Portugalski trener Jose Mourinho više nije menadžer Manchester Uniteda, saopštio je klub sa Old Trafforda.

Nakon najlošijeg početka sezone Premier lige u historiji, Manchester United je odlučio raskinuti saradnju sa proslavljenim trenerom koji je s vremenom gubio podršku svih, počev od navijača, klupskih legendi, sportske javnosti pa na kraju i rukovodstva Crvenih đavola.

Manchester United se zvaničnim saopštenjem za javnost zahvalio Joseu Mourinhu na svemu što je uradio za klub, te poručio da će vrlo brzo krenuti u potragu za novim menadžerom.

Jose Mourinho je Manchester United preuzeo 27. maja 2016. godine, a ovaj klub je vodio na 144 utakmice. Upisao je 84 pobjedu, 31 remi i 29 poraza, te osvojio tri trofeja i to sva tri u sezoni 2016/2017. - Evropsku ligu, engleski Liga kup i Superkup.

United je pod Mourinhom jedno vrijeme djelovao odlično, ali kako je prolazilo vrijeme, klub je počinjao pružati neprepoznatljive partije i tonuo je sve dublje. Čelnici Manchester Uniteda su, očigledno, shvatili da ovako više ne ide, te povukli radikalan potez u namjeri da preokrenu situaciju u svoju korist.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čuveni Portugalac je tokom bogate karijere vodio Porto, Chelsea, Inter i Real Madrid, a uskoro bi se trebalo znati i koja će biti njegova naredna destinacija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Raikkonen
Kažu mijenja ga Odović Milomir Odović
53 10
teddy sheringham
Ko bi rekao? Mou ispuhao kao Belotti i Sergej.
35 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi