Mourinho je dobio "izvanrednu ponudu za posao", ali navijači ga ne žele isključivo zbog jedne stvari

Ne sviđa im se takav tip

Mourinho je dobio "izvanrednu ponudu za posao", ali navijači ga ne žele isključivo zbog jedne stvari

E. Škorić

Jose Mourinho je bez ikakve sumnje jedan od najboljih trenera današnjice, ali nije uvijek omiljen. Zbog svojih stavova i svog načina vođenja ekipa, često ga i ne vole, ali rezultate mu niko ne može osporiti.

Trebalo je Manchester Unitedu čak šest godina da osvoji trofej otkako je Jose Mourinho otišao iz kluba. On je osigurao Crvenim vragovima te 2017. godine Evropsku ligu, a tek nedavno su pod palicom Erika ten Haga osvojili Liga kup.

Zapažene rezultate ostvarivao je Jose gdje god je radio. Osvajao Ligu prvaka sa Portom, Interu donio taj trofej uz Seriju A i Kup, uspješne sezone imao u Chelseaju, potom u Real Madridu, a na kraju je i Romi donio trofej Konferencijske lige.

Željni trofeja su i u West Hamu, pa je navodno klub dao sjajnu ponudu Portugalcu, kojem se smiješi još jedan mandat u engelskoj Premier ligi, koju uzgred rečeno ovaj obožava i naravno uvijek želi da radi u najjačim ligama.

Mourinho je vodio Chelsea u dva navrata, Manchester United i Tottenham Hotspur i redovno je ispovijedao svoju ljubav prema Premier ligi. Ali nakon što su društvenim mrežama počele da se šire vijesti u kojima se tvrdi da je dvostruki pobjednik Lige prvaka dobio "izvanrednu ponudu" West Hama, došlo je do vrlo pomiješanih reakcija navijača iz Londona.

Iako su Hammersi još uvijek u Konferencijskoj ligi, čame na 16. poziciji, samo jedan bod iznad zone ispadanja, a rukovodstvo kluba želi da otpusti Davida Moyesa. Mourinha smatraju idealnom zamjenom, ali ne i svi navijači tog tima.

Oglasi

“Naši navijači bi ga mrzili. Dosadan nogomet", komentarisao je jedan navijač West Hama. Ima naravno i onih koji tako ne misle, iako je većina protiv Joseovog dolaska.

“Navijači su trpjeli dosadan nogomet pod Moyesom kad smo mi pobjeđivali. To je kompromis, ako ćete igrati dosadan nogomet, budite uspješni u tome i navijači će to prihvatiti".

I tako, niz komentara je bilo pozitivnih o vijesti da bi mogao doći Mourinho, dok drugi tvrde da on apsolutno nije neko ko bi radio dobro u ekipi West Hama i da je jednostavno "predosadan taktičar".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Roma trenutno zauzima mjesto u Ligi prvaka u Seriji A i bori se protiv Real Sociedada za mjesto u četvrtfinalu Evropske lige.

Mourinhu se svakako dobre stvari ne mogu osporiti, iako katkad njegovi timovi žive od rezultata i ne umiru u nogometnoj ljepoti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi