Najveća sramota karijere: Ono što je Mourinho radio na derbiju mladih timova šokiralo je svijet
Portugalski stručnjak napravio je potpuno neočekivan potez i glumio je huligana na tribinama (Foto: EPA)

Neviđeno dosad

Najveća sramota karijere: Ono što je Mourinho radio na derbiju mladih timova šokiralo je svijet

M. Šljivak

Menadžer Rome Jose Mourinho (60) poznat je kao čovjek koji ne štedi nikog, ali od legendarnog trenera svakako se nije očekivalo da se ponaša kao huligan na utakmici omladinskih ekipa Lazija i Rome. To se upravo i desilo i Posebni je dječacima koji tek počinju karijeru poslao ružnu sliku.

Jose Mourinho je tokom trenerske karijere pravio brojne nevolje. Legendarni portugalski stručnjak često je bio u centru pažnje, ali od njega se nikako ne očekuje da glumi huligana na meču omladinskih selekcija.

Mourinho je napravio popriličan skandal tokom utakmica između mladih timova Lazija i Rome. Igračima Lazija koji imaju 14 i manje godina dobacivao je s tribina. U tome su mu se pridružili određeni prvotimci koji su čekali trening.

Lazio je u jednom trenutku dobio penal. Dječak je krenuo da ga izvede, a zatim se se s tribina čuo Jose kako dobacuje i pokušavao je omesti mladog fudbalera. Nije previše poremetio klinca koji je postigao gol za smanjenje prednosti protivnika na 2:1.

Također, savjetovao je mladim igračima Vučice da kradu vrijeme i zadržavaju igru. Nije se to dopalo treneru Lazija koji se u jednom trenutku okrenuo prema Portugalcu.

Oglasi

"Nisi na ovaj način postao trener", rekao je Joseu trener omladinaca Lazija Tobia Assumma.

Jose je poprilično razočarao i roditelje koji su se zadesili tu. Nisu mogli vjerovati da se jedan stručnjak tako ponaša.

Lazio je uložio žalbu na ponašanje 60-godišnjeg stručnjaka. To bi mu moglo donijeti novu kaznu i ove sezone ih je nakupio poprilično.

Mourinho će propustiti naredna dva meča Vučice u prvenstvu. Kažnjen je nakon vrijeđanja sudije na meču s Cremoneseom u kojem je njegov tim poražen s 2:1. To mu je bio treći crveni karton ove sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dosadašnjoj karijeri legendarni Portugalac je često kažnjavan za svoje ponašanje. Ipak, kazna za vrijeđanje omladinaca protivničkih timova nešto je svakako što se ne viđa često.

Ne zovu ga uzalud 'Posebni' jer se po nečemu ovaj čovjek jednostavno mora izdvajati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najčitanije iz kategorije