Mourinha čeka ogromna kazna zbog jučerašnjeg "divljanja" na utakmici

Otkrivaju italijanski mediji

Mourinha čeka ogromna kazna zbog jučerašnjeg "divljanja" na utakmici

E. Oštraković

Roma je sinoć poražena u okviru 25. kola italijanske Serije A na gostovanju kod Cremonesea, a konačan rezultat bio je 2:1 za domaće.

Ranije je Cremonese izbacio Romu iz Kupa, a izgleda da najbolje partije pružaju upravo protiv ekipe koju sa klupe vodi Mourinho.

Jedan od najzanimljivijih trenutaka na utakmici desio se početkom drugog poluvremena kada je crveni karton dobio upravo trener Rome.

On je imao žestoku raspravu sa službenim licima, a prije toga izrazio je veliko nezadovoljstvo odlukama sudija na ovoj utakmici.

Sada je poznato i kakvu kaznu je dobio Mourinho, a sve su naravno prenijeli dobro obaviješteni italijanski novinari.

Mourinho će tako biti suspendovan dvije utakmice, te će dobiti novčanu kaznu od 10 hiljada eura, što je zaista velika kazna.

Oglasi

Kada je riječ o samoj utakmici Franck Tsadjout je u 17. minuti donio domaćinu vodstvo, koje je trajalo sve do sredine drugog dijela. Roma u prvih 45 minuta skoro da ništa nije pokazala.

U 64. minuti četiri izmjene gostiju. Ušli su Abraham, El Shaarawy, Solbaken i Matić, nakon čega je Roma naprosto "živnula" i zaigrala mnogo bolje, a sve to urodilo je plodom u 71. minuti.

Fantastičnu dugu loptu poslao je iz odbrane Mancini, Spinazzola ostao sam i s lakoćom loptu poslao pokraj golmana domaćih za izjednačenje.

I kada se činilo da će Roma možda i do preokreta i velike pobjede u borbi za Ligu prvaka, uslijedio je novi hladan tuš. Rui Patricio je u 82. minuti faulirao Okerekea, dosuđen je penal, a rezervista Ciofani sa bijele tačke donosi veliku pobjedu Cremoneseu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cremonese napušta posljednje mjesto na tabeli i prepušta ga Sampdoriji. Đenovljani imaju 11, a Cremonese 12 bodova.

Što se Rome tiče, jako težak udarac u borbi za Ligu prvaka, pošto je sa 44 bodova ostala na petom mjestu i sve je udaljenija od svog cilja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi