Jose Mourinho zna ko će na pravi način zamijeniti Messija i Ronalda

Ne, nije Neymar

Jose Mourinho zna ko će na pravi način zamijeniti Messija i Ronalda

E. Čaušević

Mnogi se pitaju šta će biti s fudbalom kada se Lionel Messi i Cristiano Ronaldo oproste, odnosno da li će biti iko toliko dobar da ih zamijeni.

Messi i Ronaldo lagano ulaze u finiš svojih karijera i mnogima je jasno da ih nećemo još dugo gledati na fudbalskim terenima. Ova igra će izgubiti dvojicu najboljih igrača ikad, no veliko je pitanje da li postoji neko ko ih može dostojno zamijeniti.

Portugalski stručnjak Jose Mourinho uvjeren je da to neće biti Neymar koji nije više toliko mlad, ali da zna ko bi mogao da se istakne i probije do samog vrha.

"Messi i Ronaldo neće još dugo biti tu i svi se pitamo kako će fudbal izgledati kada oni odu. Nema mnogo igrača koji mogu da ih zamijene, ustvari za mene je to samo jedan igrač. Neymar to nije jer već ima 27 godina, ali Kylian Mbappe je potencijal da bude najbolji na svijetu", rekao je Mourinho i nastavio.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"On me oduševljava svojim igrama i još više činjenicom da je skoro pa tinejdžer. Njegove kvalitete nisu upitne i vidjet ćemo šta mu budućnost nosi. Mbappe može da bude dostojna zamjena za Messija i Ronalda i njegovo vrijeme tek dolazi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi