Mourinho je nezamislivim potezom ponizio Hrvata: Kad je vidio šta se dešava napravio je nezapamćeno

Na prijateljskom duelu

Mourinho je nezamislivim potezom ponizio Hrvata: Kad je vidio šta se dešava napravio je nezapamćeno

Admin Čaušević

Roma je u prijateljskom duelu sa 2:1 pobijedila albanski Partizani kojeg sa klupe predvodi hrvatski trener Zoran Zekić koji je ne tako davno konkurisao i za šefa stručnog štaba FK Sarajevo. 

Utakmicu je obilježio potez Josea Mourinha kada je portugalski stručnjak napravio do sada vrlo vjerovatno nezapamćen potez u svijetu fudbala.

U jednom trenutku Mourinhu sigurno je postalo dosadno i nije gubio vrijeme. Nakon svađe sa Zekićem, shvatio je da treba nešto poduzeti prije nego što rizična situacija postane opasna ili još gora.

Pozvao je Houssema Aouara, dao mu znak da izaše, ali umjesto njega nikoga nije stavio na teren. Nakon što je već napravio sedam predviđenih zamjena, nije ga mogao zamijeniti.

Naime, Mourinho je odgovaralo da Roma prijateljski susret s Partizanijem završi sa igračem manje. Samo ga je izveo s terena, nije ga bilo briga koliko je ostalo do kraja duela s albanskom ekipom i kakav će ishod biti nakon te odluke, Portugalac je mislio na nešto drugo.

Oglasi

Primijetio je Mourinho da Aaouar dobija 'posebnu pažnju', tačnije pretrpio je previše prekršaja. Previše primljenih udaraca za utakmicu koja nije imala statističku vrijednost. To je trebao biti izlet i spremanje ekipe za prvo kolo Serie A.

Kako su se stvari odvijale, Mourinho je imao loš predosjećaj. U glavi mu je zujao strah i sumnja da će se neko povrijediti i tako mu stvarati glavobolje sedam dana prije duela prvog kola Serije A protiv Salernitane.

Kad je Aouar shvatio šta se događa, ostao je u nevjerici nekoliko trenutaka. Prišao je autlj liniji, blizu klupe, a Mourinho mu je stavio ruku na rame ipokazao mu klupu da sjedne.

Istovremeno je kradomice razmijenio riječi sa četvrtim sudijom, kao da mu želi objasniti što radi. Bolje završiti sa deset nego ostati sa deset igrača.

Sa druge strane Zekić je nastavio davati instrukcije svojim igračima kao da se nije ništa desilo.

Hrvatski trener je očigledno preozbiljno shvatio prijateljski duel protiv slavnog kluba, a Mourinho je opet pronašao način da iza sve izađe kao pobjednik te se pobrinuo da se o njemu priča.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Zekić izgubio od Mourinha u utakmici koja će se pamtiti po Portugalčevom fair-playu...to je naslov na hr portalu...vidite koju razliku u naslovu??!!
3 0
plemic
neviđeno poniženje, zekić razmišlja da trenersku palicu okači o klin.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi