Ozbiljni Mourinho i nasmijani Modrić: Uslijedila je rečenica koja i danas odzvanja Modrićevim ušima

Nekada su sarađivali u Real Madridu

Ozbiljni Mourinho i nasmijani Modrić: Uslijedila je rečenica koja i danas odzvanja Modrićevim ušima

Admin Čaušević

S punim pravom se može reći da ono što je Jose Mourinho na klupi, to je Luka Modrić na terenu. Ako se Portugalac smatra najboljim trenerom ikada, onda se definitivno može isto reći i za Hrvata kada su u pitanju fudbaleri u veznom redu. 

Mourinho je trunutno trener Rome, a prije više od deset godina sjedio je na klupi Real Madrida kada je u Kraljevski klub stigao Luka Modrić.

Trofejni stručnjak je u međuvremenu promijenio veliki broj klubova, dok je kapiten Vatrenih postao igračka legende najglamuroznijeg kluba na svijetu. 

Modrićev početak u Real Madridu je bio sve osim lagana, a nakon prve sezone navijači su tražili i njegov odlazak, ali spasio ga je Mourinho.

Posebni je poznat da ima specifičan odnos sa svojim fudbalerima iako vrlo često mrtav ozbiljan kada je to potrebno itekako zna pokazati emocije i iskazati osjećaje prema svojim igračima.

Oglasi

Tako je bilo i sa Modrićem kada je pred svima stao u odbranu, vrijeme je pokazalo, jednog od najboljih veznjaka ikada.

"Sve što tražim od navijača Real Madrida je da Luki Modriću daju malo vremena i da budu strpljivi s njim. Toliko je dobar da će se Santiago Bernabeu zaljubiti u njega", rekao je Mourinho.

Kada premota film i kakav status je izgradio u Real Madridu nema sumnje da 37-godišenjem Zadraninu vrlo često kroz glavu prođe ova Mourinhova rečenica. 

Njih dvojica su izgradili sjajan odnos, a generalni dojam je da je Modrić ono najbolje što je Mourinho ostavio Realu kada je otišao sa klupe Kraljeva u junu 2013. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije nekoliko sedmica Modrić je dobio i novi ugovor sa Los Blancosima što dovoljno govori kakvo mišljenje o njemu ima Florentino Perez iako je ovaj fudbaler odavno ušao u jesen karijere.

Sa Realom je osvojio brojne trofeje, između ostalih izdvaja se osvojenih čak pet Liga prvaka, kao i Zlatna lopta, najprestižnija individualna nagrada u svijetu fudbala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1682631652
Da je Modric englez, vec sada bi bio proglasen za najboljeg veznog igraca ikada Maestro
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi