Joselu odabirom broja dao navijačima veliku nadu da konačno dolazi onaj koga najviše žele

Koga čeka "devetka"?

Joselu odabirom broja dao navijačima veliku nadu da konačno dolazi onaj koga najviše žele

Edmir Škorić

Iskusni napadač Joselu (33) predstavljen je kao najnovije pojačanje Real Madrida.

Joselu je ponikao u Real Madridu, a u ovaj se klub sada vraća kao jako iskusan napadač nakon dobre sezone u dresu Espanyola.

Joselu u Real Madrid stiže na posudbu do kraja sezone, a klub iz Barcelone će inkasirati 500.000 eura obeštećenja. Također, ukoliko ovaj 33-godišnjak opravda očekivanja Real Madrid će idućeg ljeta imati šansu da otkupi njegov ugovor od Espanyola za 1.5 miliona eura.

Prvobitno je zamišljeno da bude rezerva Karimu Benzemi i da ga rastereti u napadu, ali je na kraju izgleda stigao kao prva opcija u napadu jer je Francuz u međuvremenu prihvatio ponudu iz Saudijske Arabije.

Predsjednik Reala Florentino Perez kazao je da je Španac posljednje pojačanje za ovo ljeto, najveće svakako dolazak Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund, no navijači se ipak nadaju da će do naredne sezone biti doveden još jedan superstar.

Oglasi

Prije svih žele Kyliana Mbappea. 24-godišnji Francuz je već saopštio PSG-u da nema namjeru produžiti ugovor koji istječe narednog ljeta. Tada bi, navodno, kao slobodan prešao u Real Madrid, dok je jasno namjera Parižana da ga prodaju već ovog ljeta kako bi izbjegli besplatan gubitak.

No, vratimo se još malo na Joselua. On je nosio broj 9 gdje god je igrao, vjerovalo se da će dobiti taj broj i u Madridu jer ga je Benzema oslobodio, no zanimljivo da je zadužio broj 14.

Navijačima Reala to ostavlja nadu da je 'sveta devetka', jedan od najkultnijih nogometnih brojeva, ostavljena za Mbappea ili napadača sličnih kvaliteta koji bi mogao doći već ovo ljeto.

Joselu u Madrid dolazi sa puno raspoloženja jer je sa Španijom osvojio Ligu nacija, te je postigao pobjednički gol u 2:1 pobjedi nad Italijom u polufinalu. Prije njega Real je doveo Bellinghama, Frana Garciju i Brahima Diaza, koji se vratio sa posudbe iz Milana.

Oglasi

Ono što je također danas postalo poznato, Carlo Ancelotti će još jednu sezonu voditi Real i od 1. jula preuzima posao kao selektor Brazila.

Brazilski mediji objavili su kako je dogovor sa 64-godišnjim trenerom postignut i da će službena objava doći veoma brzo.

Carlo Ancelotti se odavno povezuje s klupom Brazila. Pokušali su čelnici ovog Saveza da ga na klupu dovedu već ovog ljeta, ali je Italijan odlučio ispoštovati ugovor kojeg ima s Real Madridom.

Ancelotti je trenersku karijeru započeo 1992. godine kao pomoćnik Arriga Sacchija na klupi reprezentacije Italije, da bi prvi samostalni posao dobio u Reggiani 1995. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potom je uslijedila zaista velika karijera. Radio je u Parmi, Juventusu, Milanu, Chelseaju, PSG-u, Bayernu, Napoliju i Evertonu, da bi 2021. godine po drugi put preuzeo ekipu Real Madrida.

Kao trener uzeo je sve što je mogao i sada je došlo vrijeme za nešto mirniji posao, a to je svakako selektorska pozicija gdje nema svakodnevnih treninga.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miha123
Msm da ce ta 9 pripasti Firminu, jer ce Mbappe doci tek sledece ljeto. Ili jedino Kane ako bi dosao da uzme 9 broj.
0 0
Adrian
Joselu u Espanyolu 16 golova dao, bit će odličan back up napadač.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi