Luka Modrić se dobro sjeća čuvenog bh. defanzivca: "Uff, taj je dobro cipa"

Sjetio se Nadarevića

Luka Modrić se dobro sjeća čuvenog bh. defanzivca: "Uff, taj je dobro cipa"

Midhat Šljivak

Legendarni hrvatski fudbaler Luka Modrić (37) dobro se sjeća nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Safeta Nadarevića. Pokazao je to u kvizu 'Vatreni izazov' u kojem je istakao da je Nadarević znao dobro udariti.

Luka Modrić i Mateo Kovačić pokazali su izvanredno znanje u kvizu 'Vatreni izazov' tokom priprema nacionalnog tima u proteklom periodu.

Sjajni vezni duo odnio je pobjedu, a u jednom od pitanja našao se i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Safet Nadarević. Luki i Mateu pokazane su slike njega i Damira Vuice i oni su im trebali reći imena.

Modrić je odmah znao o kome se radi. Imao je malo problema s prezimenom, ali se ubrzo sjetio i bio je sasvim siguran. Poručio je kako je bivši bh. fudbaler bio poprilično žestok.

"Ovo je Nadarević. Taj je dobro 'cipa'", našalio se Modrić uz osmijeh prisutnih, dok je Kovačić dodao: "Ni ovaj drugi ne izgleda bajno"

Oglasi

Na drugoj fotografiji koja se tražila bio je još jedan defanzivac iz HNL-a, a to je Damir Vuica, legenda NK Osijek.

Safet Nadarević karijeru je počeo u Krajini iz Cazina. Igrao je potom za Jedinstvo, Sarajevo, Zagreb i Esiksehirspor.

Za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine Nadarević je nastupio 30 puta u periodu od 2001. do 2010. godine.

Godinama će se pričati o cifri koju je Luka Modrić odbio kako bi ostao u Real Madridu!

Luka Modrić odbio je nevjerovatnu ponudu iz Saudijske Arabije. Ekipa Al Hilala je došla pred hrvatskog veznjaka s ponudom od 200 miliona eura za tri godine ugovora, ali je Luka rekao 'ne'.

Oglasi

Ponudu su legendarnom fudbaleru predstavili ljudi iz Al Hilala Saad Alladhidh i Lee Anderson. Mogao je birati šta god želi pored novca, no Luka je to odbio.

Modrić je umjesto arapskih miliona odlučio ostati još jednu sezonu u Real Madridu. Već je dogovoren potpis jednogodišnjeg ugovora u kojem će zaraditi minimalnu cifru.

Ipak, očigledno da 37-godišnjem Modriću nije previše stalo do novca. Pokazao je to odbijanjem nestvarne ponude i godinama će se pričati o cifri koju je odbio jedan od najboljih veznjaka svijeta.

Treba istaći da se u prethodnom periodu hrvatski reprezentativac povezivao i s ekipom Al Ahlija koja mu je također bila spremna ponuditi ogromne uslov

Luka Modrić je od dolaska u Real Madrid 2012. godine osvojio ukupno 23 trofeja, a Kraljevi su ga 2018. godine uspjeli odvesti na tron svijeta jer je dobio Zlatnu loptu.

Oglasi

Ukupno je u dresu jednog od najvećih kluba svijeta Modrić odigrao 488 utakmica i učinak od 37 pogodaka i 77 asistencija.

Iako će uskoro proslaviti svoj 38. rođendan Luka Modrić igra na zaista vrhunskom nivou i konstantno izaziva nevjericu protivnika koji ne mogu da vjeruju da čovjek u tim godinama radi sve što poželi na terenu.

Nije zato nikakvo čudo ni što mu je Real ponudio novi jednogodišnji ugovor. Svjesni su u kraljevskom klubu da Modrić još može dosta toga ponuditi, posebno kao savjetnik mladim veznjacima koji su stigli u klub.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Modrić će u novoj sezoni vjerovatno imati ulogu rezerve novopridošlom Judeu Bellinghamu, no on se spreman žrtvovati za klub i pokazao je kako mu je fudbal ispred svega drugog.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi