Otkriveno ime prvog Realovog pojačanja, a to nije Jude Bellingham

Stiže iskusni napadač

Otkriveno ime prvog Realovog pojačanja, a to nije Jude Bellingham

E. Škorić

I dok navijači čekaju Judea Bellinghama, koji bi kao jedno od najvećih pojačanja trebao ubrzo doći u Madrid iz Borussije Dortmund, postalo je poznato ko je Realova prva ovoljetna akvizicija.

Joselu Mato (33) bliže je nego ikad povratku u Real Madrid. Relevo je već ranije najavio interes Reala za napadača Espanyola, a kako su Katalonci ispali iz lige, više nema dilema hoće li napadač doći u špansku prijestolnicu.

Čelnici Real Madrida smatraju da je njegov profil savršen da popuni prazninu koju je ostavio Mariano, koji neće produžiti ugovor s klubom. Odluka je pala i, ako ništa ne pođe po zlu, bit će to prvi Realov potpis.

Joselu je svojevremeno igrao za Real Madrid, a ove sezone je postigao 16 golova i najbolji je španski strijelac La Lige. Zbog dobre forme je 26. marta debitovao za Španiju.

Za prvi tim Reala debitovao je kod Josea Mourinha, ali u Madridu mu tada nisu dovoljno vjerovali, pa je morao da traži sreću u drugim sredinama.

Iakop sada ima 33 godine, od njega se očekuje da rastereti Karima Benzemu, iako se danas u medijima pojavila informacija da Francuz ozbiljno razmatra ponudu iz Saudijske Arabije.

Oglasi

Joselu je u dugoj karijeri igrao za Celtu, Hoffenheim, Eintracht Frankfurt, Hannover, Stoke City, Deportivo, Newcastle i Alaves prije dolaska u Espanyol u ljeto 2022. godine.

On će veoma brzo i zvanično postati novi član Real Madrida, mada navijači tog slavnog kluba radije čekaju potvrde onih velikih i zvučnih transfera kakav će biti Bellinghamov.

Engleski reprezentativac dolazi nakon što je ostao bez titule u Bundesligi s Borussijom u posljednjem kolu, a sa Realom će potpisati ugovor do 2029. godine. Navodno će oko 100 miliona eura iznositi transfer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Madridu su imali ne baš najbolju sezonu, osvojivši samo Kup dok su ostali bez La Lige i Lige prvaka, ali unatoč tome neće biti prevelikih promjena u samom rosteru, dok će i Carlo Ancelotti ostati trener iako je imao ponudu Brazilskog nogometnog saveza.

Očekuje se da dođe Joselu, Bellingham i eventualno još dva-tri igrača, koji će uglavnom imati zadatak da pojačaju širinu igračkog kadra i sa dozom kvaliteta unaprijede igru Madriđana, ali okosnica tima trebala bi ostati ista.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
E moj novinaru kad je ovo demantovano.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi