Florentino Perez samo jednom igraču nije ponudio produženje ugovora i on na ljeto ide iz Reala

Sedmorici je isticao ugovor

Florentino Perez samo jednom igraču nije ponudio produženje ugovora i on na ljeto ide iz Reala

E. Ganibegović

Neki su se dogovorili oko uslova i produžit će ugovor s Real Madridom, neki nisu i neće, ali jednom fudbaleru Kraljevski klub uopšte nije ponudio produženje saradnje i on će na ljeto postati slobodan igrač.

Toni Kroos, Karim Benzema i Luka Modrić igrači su kojima je isticao ugovor na kraju ove sezone, a koji su se s Real Madridom dogovorili oko produžetka saradnje.

S druge strane, zajednički jezik s čelnicima Real Madrida nisu mašli Marco Asensio, Nacho Fernandez i Dani Ceballos, te neki od njih vjerovatno neće igrati za Real Madrid sljedeće sezone.

Marco Asensio sigurno neće. On je odlučio da ide iz kluba i vidjet ćemo gdje će nastaviti karijeru ovaj španski fudbaler.

Sedmi igrač kojem je isticao ugovor uopšte nije pregovarao za novi jer mu nije ni ponuđen, a u pitanju je Mariano Diaz.

Ovaj 29-godišnjak iz Dominikanske Republike na ljeto će biti slobodan u potrazi novog kluba, s obzirom na to da Carlo Ancelotti ne računa na njega.

Oglasi

Ove mu je sezone pružio priliku na 11 utakmica, ali na kapaljku. Igrao je svega 154 minute, što u suštini znači nepune dvije utakmice.

On je u Real Madrid stigao još u omladinskim selekcijama iz Badalone, da bi ga Kraljevi 2017. godine prodali u Lyon za osam miliona eura. 

Godinu dana kasnije ponovo su ga otkupili od Lyona, ali po znatno većoj cijeni - 21 i po milion evropskih novčanica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Diaz je s Real Madridom dva puta osvojio Ligu prvaka, dva puta FIFA Svjetsko klupsko prveenstvo, tri puta Primeru, dva UEFA Superkupa, dva španska Superkupa i jedan Kup kralja. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi