Šok i nevjerica u Real Madridu: Sumnja se da Karim Benzema sprema veliku izdaju

Pišu španski mediji

Šok i nevjerica u Real Madridu: Sumnja se da Karim Benzema sprema veliku izdaju

E. Čaušević

Karim Benzema već godinama je prva zvijezda Real Madrida i najbolji igrač ovog tima, a mnogi su sigurni da će s Kraljvima produžiti ugovor i ostati na stadionu Santiago Bernabeu. No, iz Španije danas stižu informacije koje su mnoge šokirale, a to je da je moguće da Francuz već na ljeto napusti Real.

I pored dosta problema s povredama Benzema je i ove sezone bio ponajbolji igrač Real Madrida i pokazao je da iako ima već 35 godina još uvijek može da igra na najvišem nivou.

Benzema je već godinama glavni igrač kraljevskog kluba i na Santiago Bernabeu stigao je još na ljeto 2009. godine iz Lyona za 35 miliona eura što je sigurno jedan od najboljih transfera koje je Real Madrid napravio.

Međutim, ono što zabrinjava navijače Reala jeste činjenica da Benzema ima ugovor do kraja ove sezone i ukoliko ne produži saradnju početkom jula će već biti slobodan igrač i moći tražiti novi klub.

Iako se već mjesecima piše da je Benzemin ostanak siguran i da je novi ugovor već dogovoren jasno je da se već lagano diže panika među navijačima jer sezona skoro da je završena, a od potpisa još uvijek ništa.

Alarm među navijačima Real Madrida upalili su danas i španski mediji koji pišu da nije više nemoguće da Benzema na ljeto napusti kraljevski klub.

Oglasi

Relevo piše da Benzema na stolu ima astronomsku ponudu iz Saudijske Arabije i da je itekako zainteresovan iako se vjerovalo da je njegov ugovor s Realom već završena stvar i da on sigurno ostaje.

No, pojavila se informacija da i u Real Madridu sumnjaju da Benzema pregovara s drugim klubovima i da bi na ljeto mogao napustiti Kraljeve što bi sigurno bila neoprostiva izdaja s njegove strane.

Ono što tješi navijače jeste klauzula "Zlatna lopta" kojom bi Benzemin ugovor trebao biti produžen automatski na još godinu dana, ali ni o tome još uvijek nema ni riječi, te se šutnja nastavlja kada je u pitanju novi ugovor francuskog napadača.

Navodno, Benzema iz Saudijske Arabije ima ponudu od čak 200 miliona eura za dvogodišnji ugovor. Također, dobio bi i znatne olakšice kada je u pitanju porez, ali i prava od fotografija koja su sve veći problem u Španiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U klubu su itekako uznemireni svim tim špekulacijama i sumnjama da se nešto oko Benzeme zaista dešava i jasno je da će to što prije morati da riješe i konačno objave da li Francuz ostaje ili odlazi iz Real Madrida.

Benzema je od dolaska u Real Madrid u dresu ovog kluba odigrao ček 647 utakmica, postigao je 353 gola i dodao 165 asistencija. S Kraljevima je osvojio sve što je mogao, a da li je došlo vrijeme za novi izazov ostaje nam da vidimo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije