Bartomeu prekinuo šutnju nakon godinu dana, pa spomenuo i Miralema Pjanića

Smatra da nije napravio ništa pogrešno u Barci

Bartomeu prekinuo šutnju nakon godinu dana, pa spomenuo i Miralema Pjanića

E. Čaušević

Josep Maria Bartomeu je prije godinu dana napusti Barcelonu i nije se često pojavljivao u medijima.

Bartomeu je šest godina proveo na mjestu predsjednika katalonskog kluba, ali na kraju je neslavno završio svoj mandat jer je morao podnijeti ostavku nakon žestokih kritika javnosti.

On je doveo Barcelonu u nevjerovatnu finansijsku krizu zbog toga što je nekontrolisano trošio novac na pojačanja, a na kraju je katalonski klub doživio pravi kolaps.

Bartomeu je prije godinu dana podnio ostavku i nije se često pojavljivao u medijima, a mnogi vjeruju da je samo pitanje vremena kada će protiv njega biti pokrenuta istraga zbog sumnjivih radnji.

Barceloni na početku ove sezone ne ide baš najbolje, a sve je počelo kada je Lionel Messi morao da napusti klub jer mu nisu ponudili novi ugovor.

Bartomeu je dao intervju za katalonski Sport i govorio je upravo o tom događaju, te je poručio da on nikada ne bi dozvolio da Messi napusti Barcelonu.

Oglasi

"Velika je greška bila pustiti Lea Messija da ode. To se sa mnom ne bi desilo", poručio je nekadašnji predsjednik i potom se osvrnuo na silne optužbe koje je dobio zbog sumnjivih radnji oko transfera u Barceloni.

"Ne sjećam se da smo Uprava i ja uzimali do 30% naknada za transfere. Većina je bila između 5-10%. Ako već tako pričaju, zašto ne pokažu dokaze. O kojem se igraču radilo? Nikada nismo ništa improvizovali. Razvili smo strateški plan od 2015. godine do 2021", rekao je Bartomeu.

Također, Bartomeu je pričao o dolasku Griezmanna u klub, ali i razmjenama igrača Arthur-Pjanić i Cilessen-Neto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dovođenje Antoinea Griezmanna je bio strateški potez. Svi smo se složili da bi on mogao mnogo pridonijeti Barci. Ako smo platili otkupnu klauzulu, to znači da smo imali novca?!", kaže Bartomeu i nastavlja.

"Transferi Neto-Cilessen i Pjanić-Arthur su izvršene sa sportskog aspekta, a ne ekonomskog. Za vrijeme mog i Rosellovog mandata niti jedan član uprave nije uzimao novac od kluba. Nismo uradili niša nezakonito!".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi